Προσωπικό πλήγμα για τον Μητσοτάκη η ταπεινωτική ανακοίνωση Βρούτση

Σε άτακτη υποχώρηση υποχρεώθηκε το Μέγαρο Μαξίμου στο θέμα της τηλεκατάρτισης των επιστημόνων, μέσω των διαβόητων πλέον voucher, κάτω από το βάρος των αποκαλύψεων του documentonews.gr.

5011738

Η όλη μεθόδευση του επιτελικού κράτους αναδύει οσμή σκανδάλου στο οποίο εμπλέκεται ο καθ ύλην αρμόδιος υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, (τα στοιχεία στο αναλυτικό ρεπορτάζ του documento.gr), με την ανοχή του Μεγάρου Μαξίμου, το οποίο τηρεί αιδήμονα σιωπή και δεν έχει ακόμη εκδόσει ανακοίνωση.

Στο Μέγαρο Μαξίμου σήμανε συναγερμός όταν διαπιστώθηκε ότι η συνωμοσία σιωπής των ενσωματωμένων ΜΜΕ (που δοξολογούν το επιτελικό κράτος με το αζημίωτο των 11,5 εκατομμυρίων ευρώ για την διαφημιστική προβολή του “Μένουμε Σπίτι”), δεν ήταν πλέον αρκετή για να συγκαλύψει το γλέντι των εκατομμυρίων ευρώ που κρυβόταν πίσω από το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης. Στις μεσημεριανές συσκέψεις του Μεγάρου Μαξίμου ετέθη ακόμη και το θέμα της “παραίτησης του Γιάννη Βρούτση, για λόγους ευθιξίας”. Απορρίφθηκε όμως καθώς εκτιμήθηκε ότι ο θόρυβος της ενδεχόμενης παραίτησης θα μεγιστοποιούσε το πολιτικό κόστος και θα πιστωνόταν σαν πολιτική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει ζητήσει την παραίτηση του υπουργού Εργασίας, και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος κατέθεσε προχθές ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στο πλαίσιο αυτό ο Γιάννης Βρούτσης υποχρεώθηκε σε μία ταπεινωτική ανακοίνωση την οποία όμως μοίρασε κεντρικά το Μέγαρο Μαξίμου και στην οποία αναφέρεται: “…Δυστυχώς, το περιεχόμενο του προγράμματος κατάρτισης, σε πολλά σημεία του, δεν ήταν αυτό που αντιστοιχεί σε ένα τέτοιο Πρόγραμμα. Και, βεβαίως, δεν υπηρετεί απόλυτα τον σκοπό για τον οποίο αρχικά επελέγη από την Κυβέρνηση. Για τον λόγο αυτό, αφού προηγήθηκε σχετική έρευνα με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης επιστημόνων με τηλεκατάρτιση καταργείται”. Το θετικό είναι ότι οι επιστήμονες, όμως, τους οποίους αφορούσε το Πρόγραμμα, θα λάβουν κανονικά την ενίσχυση των 600 ευρώ για τον μήνα Απρίλιο χωρίς προϋποθέσεις. Σημειώνεται πάντως ότι και σε αυτό το πεδίο υπάρχουν καθυστερήσεις αφού οι επιστήμονες που έκαναν εγκαίρως τις διατυπώσεις δεν έχουν πάρει τα πρώτα 400 ευρώ.

Είναι εμφανής η προσπάθεια του επιτελικού κράτους να διασώσει από το φιάσκο τον πρωθυπουργό. Έτσι στην ανακοίνωση αφού αναφέρεται ότι η απόφαση να καταργηθεί το πρόγραμμα είναι του πρωθυπουργού, ακολούθως προστίθεται ότι πάλι “με εντολή του πρωθυπουργού, ξεκινά αξιολόγηση των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης μέσω ενδελεχούς ελέγχου της ποιότητας των προγραμμάτων κατάρτισης και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού”.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb επιμένει ότι “ο κ. Βρούτσης όσο ακόμη βρίσκεται στην θέση του, τόσο φανερώνει ότι τη δουλειά την έστησε με συνευθύνη του Μεγάρου Μαξίμου”.

Πρόκειται για σαφή πολιτική ήττα του πρωθυπουργού που χρεώνεται το φιάσκο, ενώ φυσικά ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης είναι πλέον υπό προθεσμία μέχρι τον ανασχηματισμό που έρχεται πιο κοντά.

Πηγή: Documentonews.gr

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…