Newsroom

Newsroom

Προσωπικό ΕΚΑΒ: Μας στέλνουν για μεταφορές σε ιδιωτικά κέντρα, μπαίνουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Σε αποχή από δευτερογενείς μεταφορές (όπως εξιτήρια, επανεξετάσεις, επιστροφές από ΤΕΠ, διακομιδές από και προς ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα) προχωρά το προσωπικό του ΕΚΑΒ από την ερχόμενη Δευτέρα 29 Ιουνίου και τις 15 Σεπτεμβρίου.

ek asldd 1

Σε σχετικό εξώδικο που απέστειλαν προς τη διοίκηση, αλλά και τους υπουργούς Υγείας, Εργασίας και Οικονομικών, επισημαίνουν ότι οδηγήθηκαν σε αυτή την απόφαση λόγω της εμμονής να δίνονται εντολές στα πληρώματα-διασώστες του ΕΚΑΒ  να εκτελούν μεταφορές για εξέταση από Νοσοκομεία προς Ιδιωτικά εργαστήρια – Ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα. Το αποτέλεσμα  είναι αφενός να εξυπηρετούνται συμφέροντα ιδιωτών, αφετέρου να αποδυναμώνεται η δυναμική των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ και να γεννώνται κίνδυνοι διακινδύνευσης ανθρώπινων ζωών.

 
Επιπλέον, όπως αναφέρουν δίνονται εντολές σε διασώστες- πληρώματα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ να εκτελούν αλλότρια καθήκοντα, για την ικανοποίηση των «αναγκών» άλλων ΝΠΔΔ (και όχι του ΕΚΑΒ) -δηλαδή Νοσοκομείων.

Τέλος, όπως σημειώνουν  παρά την παρέλευση εξαμήνου, δεν υπήρξε η καταβολή της απαιτούμενης δαπάνης για την αγορά ατομικών μέσων προστασίας.

Πηγή: tvxs.gr

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…