Προσωπική μήνυση Ερντογάν στην εφημερίδα «Δημοκρατία» για το… «σιχτίρισμα»

Δύσκολα ξεμπερδέματα για την εφημερίδα Δημοκρατία μετά το πρωτοσέλιδο που «σιχτίριζε» τον τούρκο πρόεδρο, ο οποίος το έχει πάρει... προσωπικά

AP 396241076059

Προσωπική μήνυση από τον ίδιο τον πρόεδρο της Τουρκίας κατατέθηκε κατά της ελληνικής εφημερίδας Δημοκρατία, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

Σύμφωνα με το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, δικηγόροι του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατέθεσαν μήνυση εναντίον των υπευθύνων ελληνικής εφημερίδας για το υβριστικό πρωτοσέλιδο εναντίον του. 

Συγκεκριμένα, το πρωτοσέλιδο της Δημοκρατίας κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες με τίτλο «Siktir git mr. Erdogan», μεταφράζοντας μάλιστα τη φράση στα αγγλικά ως «F@ck you».

Η… «ευχή» στον Ερντογάν αποτελούσε τον κεντρικό τίτλο του χθεσθνού φύλλου της εφημερίδας, κάτω από τον υπέρτιτλο «Τι θα έπρεπε να απαντήσει η Ελλάδα στις εξωφρενικές απαιτήσεις του σουλτάνου».

Διπλωματικό επεισόδιο για το «σιχτίρισμα»

Μάλιστα, το πρωτοσέλιδο προκάλεσε διπλωματικό επεισόδιο, αφού την Παρασκευή κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας ο έλληνας πρέσβης για να δώσει εξηγήσεις για το θέμα. 

Νωρίτερα πάντως είχε ήδη αντιδράσει το ελληνικό ΥΠΕΞ «αδειάζοντας» επί της ουσίας την εφημερίδα, τονίζοντας όμως ότι η ελευθερία της έκφρασης είναι απολύτως κατοχυρωμένες στην Ελλάδα.

«Η ελευθερία έκφρασης και η ελευθερία του τύπου είναι απολύτως κατοχυρωμένες στην Ελλάδα.

Το γεγονός αυτό δεν αναιρεί την υποχρέωση αποχής από ύβρεις έναντι της προσωπικότητος οιουδήποτε ατόμου, κατά μείζονα λόγο ξένων ηγετών. 

Η χρήση υβριστικών εκφράσεων απάδει προς τον πολιτικό πολιτισμό της χώρας μας και δεν μπορεί παρά να καταδικάζεται», αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…