Newsroom

Newsroom

Το προσφυγικό στη σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ έθεσε ο Καμμένος

Το ζήτημα της ανάσχεσης των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών έθεσε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος στη φθινοπωρινή σύνοδο των υπουργών Άμυνας των κρατών - μελών του ΝΑΤΟ, η οποία διεξάγεται στις Βρυξέλλες.

kammenos panos5

Το ζήτημα της ανάσχεσης των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών έθεσε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος στη φθινοπωρινή σύνοδο των υπουργών Άμυνας των κρατών – μελών του ΝΑΤΟ, η οποία διεξάγεται στις Βρυξέλλες.

Όπως ανέφερε στο περιθώριο του γεύματος εργασίας των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα ως μέλος της συμμαχίας συνεχίζει να συνεργάζεται στα επίπεδα της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.

Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι η ελληνική πλευρά ανέδειξε το ζήτημα με την παρουσία εκατομμυρίων υποψήφιων μεταναστών αλλά και προσφύγων στις ακτές της Τουρκίας.

Επιπλέον, επεσήμανε ότι η ελληνική πλευρά ζήτησε να ληφθούν πρωτοβουλίες προκειμένου να διερευνηθεί κατά πόσο είναι εφικτό να δημιουργηθούν ασφαλείς ζώνες, για την ασφαλή επιστροφή προσφύγων στις πατρίδες τους.

Ο κ. Καμμένος είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους ομολόγους του από την Πολωνία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία κατά τη διάρκεια των οποίων συζητήθηκαν διμερή ζητήματα συνεργασίας.

 

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI-ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Γάζα ώρα μηδέν: Αδιέξοδο για κατάπαυση του πυρός, το Ισραήλ απομακρύνει αμάχους από τη Ράφα

AP23317538078204

Γάζα ώρα μηδέν: Αδιέξοδο για κατάπαυση του πυρός, το Ισραήλ απομακρύνει αμάχους από τη Ράφα

Επιμένει η Χαμάς ότι δεν θα δεχθεί συμφωνία που δεν θα προβλέπει ρητώς τον τερματισμό…