Στη Διοικητική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου προσέφυγε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία (EPPO), με επικεφαλής τη Λάουρα Κοβέσι, ζητώντας την ακύρωση της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου (ΑΔΣ) που ανανέωσε για δύο έτη τη θητεία των Ευρωπαίων Εντεταλμένων Εισαγγελέων Πόπης Παπανδρέου, Χαρίκλειας Θάνου και Διονυσίου Μουζάκη.
Η προσφυγή στρέφεται κατά της απόφασης του ΑΔΣ, η οποία ελήφθη παρά το γεγονός ότι το Κολέγιο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας είχε ήδη ανανεώσει τη θητεία τους για πέντε έτη. Η υπόθεση αναμένεται να συζητηθεί στις 30 Ιουνίου. Στην προσφυγή αναφέρεται ότι δεν προβλέπεται ένδικο μέσο κατά της απόφασης, ωστόσο η διαδικασία θεωρείται απαραίτητο βήμα πριν από πιθανή προσφυγή στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η εξέλιξη έρχεται μετά από δημόσιες αντιπαραθέσεις, σχετικά με το ποιο όργανο είναι αρμόδιο για την ανανέωση της θητείας των Ευρωπαίων Εντεταλμένων Εισαγγελέων, ενώ προηγήθηκαν κυβερνητικές δηλώσεις απαξίωσης της γενικής Εισαγγελέως της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας. Τελικά, το ΑΔΣ αποφάσισε διετή αντί πενταετούς ανανέωσης, γεγονός που οδήγησε την κ. Κοβέσι να απευθύνει σχετική επιστολή διαμαρτυρίας προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Διαβάστε επίσης:
Η Κοβέσι πάει στην Κομισιόν την ελληνική κυβέρνηση – Φόβος για την περικοπή κονδυλίων
Σκληρή τοποθέτηση Γεωργιάδη στη Βουλή για Κοβέσι: «Θα γίνει ρεζίλι»
Tα σχόλια στο site έχουν απενεργοποιηθεί. Μπορείτε να σχολιάζετε μέσα από την επίσημη σελίδα στο Facebook
Σχόλια