Newsroom

Newsroom

Προσβλητική δήλωση Μητσοτάκη για Πολυτεχνείο: Δεν νοσταλγούμε γερασμένα συνθήματα

Τοποθέτηση που ούτε ο τελευταίος Δαπίτης δεν θα τολμούσε να κάνει

4914579

Χωρίς την παραμικρή αναφορά στη Χούντα και στον αντιδικτατορικό αγώνα και με την απαράδεκτη δήλωση.. «Δεν νοσταλγούμε γερασμένα συνθήματα, αλλά υλοποιούμε ζωντανά αιτήματα», ο Κυριάκος Μητσοτάκης θαρρεί πως τίμησε την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Χρησιμοποιώντας ρητορική και φρασεολογία που ούτε οι εκπρόσωποι της ΔΑΠ δεν θα τολμούσαν να ξεστομίσουν, ο πρωθυπουργός προσπάθησε να αφανίσει το ιστορικό φορτίο και την κληρονομιά της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Για την ακρίβεια θεώρησε σωστό να συνδέσει την παρακαταθήκη του Πολυτεχνείου με τη στρατηγική και τις επιλογές της κυβέρνησης.

«Σαράντα οκτώ χρόνια μετά, οι λέξεις “Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία” ανανεώνουν το νόημά τους. Εμπνέοντας, πλέον, μία νέα και ισχυρή Ελλάδα. Που, ήδη, αλλάζει και ακμάζει!», σημειώνει χαρακτηριστικά στο τέλος ο Μητσοτάκης.

«Σαράντα οκτώ χρόνια από την ιστορική εξέγερση του Πολυτεχνείου, θυμόμαστε και τιμούμε. Εμπνεόμαστε και τολμούμε. Συλλογιζόμαστε και προχωρούμε!», τόνισε στο μήνυμά του για την επέτειο του Πολυτεχνείου ο πρωθυπουργός.

«Τα μηνύματα εκείνων των μεγάλων στιγμών μετατρέπονται, σήμερα, σε καθημερινό προσανατολισμό προς μία ασφαλή Δημοκρατία. Που βαθαίνει τον χαρακτήρα της και απλώνει τα δικαιώματα του πολίτη.

Δεν νοσταλγούμε γερασμένα συνθήματα, αλλά υλοποιούμε ζωντανά αιτήματα. Χτίζοντας μία οικονομία, που αυξάνει την ευημερία όλων, σεβόμενη το περιβάλλον. Μια Παιδεία, που προσφέρει εργασία και πρόοδο. Και μία δυναμική κοινωνία, που δεν αφήνει κανέναν πίσω», συνεχίζει και συμπληρώνει:

«Ας υποδεχτούμε, φέτος, τη μεγάλη επέτειο μακριά από καπηλείες και ακρότητες. Με τις σκέψεις μας στην αληθινή κληρονομιά της. Και με τις πράξεις μας ν’ απαντούν στο πρόταγμα της συγκυρίας, που είναι η δημόσια υγεία: Εμβολιαζόμενοι, τηρώντας τα μέτρα προστασίας, προφυλάσσοντας τη ζωή μας και τη ζωή των γύρω μας. ‘

Αλλωστε, πριν από όλα, ο Νοέμβρης του 1973 δίδαξε ενότητα και αλληλεγγύη. Κυρίως, όμως, την ώριμη κατάθεση της προσωπικής στάσης στη συλλογική κοινωνική δράση. Σαράντα οκτώ χρόνια μετά, οι λέξεις “Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία” ανανεώνουν το νόημά τους. Εμπνέοντας, πλέον, μία νέα και ισχυρή Ελλάδα. Που, ήδη, αλλάζει και ακμάζει!».