Προς της οριστικής διάλυσης το Ποτάμι - για "λάσπη" κατηγορεί τα κεντρικά ο Ιάσων Φωτήλας

Προς την οριστική διάλυση φαίνεται πως οδεύει το Ποτάμι, με τα στελέχη του να κατηγορούνται μεταξύ τους για «λάσπη», πράγμα το οποίο αποτυπώνει ανάγλυφα το κλίμα στο εσωτερικό της Σεβαστουπόλεως.

NewsRoom 18/10/2016 | 14:04

Αυτή τη φορά, ξέσπασε έντονη διαμάχη μεταξύ του βουλευτή Αχαΐας του κόμματος, Ιάσωνα Φωτήλα και του Γραμματέα Οργανωτικού Παντελή Αβραμίδη. Αφορμή βεβαίως, στάθηκε η δήλωση Φωτήλα ότι σκέφτεται να πάει στη ΝΔ, αφού το Ποτάμι δεν του δίνει άλλες δυνατότητες και η πρότασή του, το κόμμα του οποίου είναι βουλευτής να συνεργαστεί ώστε να επιβιώσει.

Οι δηλώσεις του κ. Φωτήλα προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Σεβαστουπόλεως η οποία δια στόματος Παντελή Αβραμίδη, απάντησε σε εξαιρετικά αυστηρό τόνο ότι «είναι γνωστές οι πιέσεις στελεχών των παλαιών κομμάτων προς περιφερειακά αλλά και κεντρικά στελέχη του Κινήματος μας. Τις αντιμετωπίζουμε με ανεκτικότητα. Προφανώς δεν έχουν αντιληφθεί ότι είμαστε στο 2016. Οι υποσχέσεις, οι εξαγορές και όλες αυτές οι παλαιοκομματικές πρακτικές, τους εκθέτουν και δεν θα γίνουν ανεκτές από την κοινωνία».

Με σημερινή του ανακοίνωση όμως, ο Ιάσων Φωτήλας απαντάει στο στέλεχος του κόμματός του, αφήνοντας υπονοούμενο περί «λάσπης» την οποία πετάει εναντίον του. Ο κ. Φωτήλας, αναφέρει συγκεκριμένα ότι «η πρακτική της λάσπης, δεν αρμόζει στους Ποταμίσιους» και προσθέτει ότι «σε καμία περίπτωση η λάσπη δεν πρόκειται να με σταματήσει από το να εκφράζω τις απόψεις και την αγωνία μου για την πορεία της χώρας και του κινήματός μας».

«Θέλω να κάνω σαφές και ξεκάθαρο ότι δεν έχω υποστεί καμία πίεση, δεν έχω δεχτεί καμία πρόταση, καμία υπόσχεση για κανένα αντάλλαγμα από κανέναν. Προφανώς δε ούτε και από την Ν.Δ. Ο σύντροφος Παντελής καλό θα ήταν να θυμάται ότι σαν Γραμματέας Οργανωτικού του κόμματος αντί να αναλώνεται σε ασκήσεις λάσπης, θα ήταν πιο χρήσιμο να κάνει συγκεκριμένες προτάσεις και να οργανώνει συγκεκριμένες δράσεις προκειμένου το κόμμα μας να βγει από το τέλμα στο οποίο έχει πέσει. Όσον αφορά το ποιος εκτίθεται είναι ξεκάθαρο ότι δεν εκτίθεται αυτός που λαμβάνει τη λάσπη αλλά αυτός που την πετάει», καταλήγει η ανακοίνωση του βουλευτή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ιάσωνα Φωτήλα

«Θέλω να θυμίσω στο φίλο και σύντροφο Παντελή ότι το ΠΟΤΑΜΙ δημιουργήθηκε ως φρέσκο, ανανεωτικό, προοδευτικό, μεταρρυθμιστικό κίνημα. Σ’ αυτά τα χαρακτηριστικά του κινήματος δεν ταιριάζει καθόλου η πρακτική του να «πετάμε λάσπη» αντί να απαντάμε πολιτικά.

Θέλω δε να τονίσω ότι αυτή η πρακτική της λάσπης είναι κάτι το οποίο υπέστη το ΠΟΤΑΜΙ και ο Σ.Θ. προσωπικά και το υφίσταται ακόμα. Ακόμα περισσότερο λοιπόν γι’ αυτό το λόγο δεν αρμόζει αυτή η τακτική σ’ εμάς τους Ποταμίσιους.

Σε καμία δε περίπτωση η λάσπη δεν πρόκειται να με σταματήσει από το να εκφράζω τις απόψεις και την αγωνία μου για την πορεία της χώρας και του κινήματός μας.

Θέλω να κάνω σαφές και ξεκάθαρο ότι δεν έχω υποστεί καμία πίεση, δεν έχω δεχτεί καμία πρόταση, καμία υπόσχεση για κανένα αντάλλαγμα από κανέναν. Προφανώς δε ούτε και από την Ν.Δ.

Ο σύντροφος Παντελής καλό θα ήταν να θυμάται ότι σαν Γραμματέας Οργανωτικού του κόμματος αντί να αναλώνεται σε ασκήσεις λάσπης, θα ήταν πιο χρήσιμο να κάνει συγκεκριμένες προτάσεις και να οργανώνει συγκεκριμένες δράσεις προκειμένου το κόμμα μας να βγει από το τέλμα στο οποίο έχει πέσει.

Όσον αφορά το ποιος εκτίθεται είναι ξεκάθαρο ότι δεν εκτίθεται αυτός που λαμβάνει τη λάσπη αλλά αυτός που την πετάει». 

To koutipandoras.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.