Newsroom

Newsroom

Προς προσωρινή επίλυση το θέμα της λειτουργίας του εστιατορίου της εστίας στην ΑΣΟΕΕ

Του Μαρίνου Γκασιάμη Προς επίλυση φαίνεται πως οδεύει, μετά και την δημοσιοποίηση που έλαβε, το ζήτημα που προέκυψε με το…

1238144 0

Του Μαρίνου Γκασιάμη

Προς επίλυση φαίνεται πως οδεύει, μετά και την δημοσιοποίηση που έλαβε, το ζήτημα που προέκυψε με το κλείσιμο του εστιατορίου της εστίας της ΑΣΟΕΕ, σύμφωνα με τα όσα είπαν στον koutipandoras.gr καλά πληροφορημένες πηγές από τον σύλλογο φοιτητών της εστίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν στη διάθεσή τους αναμένεται να ανοίξει εντός της ημέρας ή το αργότερο αύριο καθώς βρέθηκε ένα κονδύλι από το ταμείο της ΑΣΟΕΕ που καλύπτει τις ανάγκες μέχρι τον Δεκέμβριο.

Οι φοιτητές βέβαια δεν θα επαναπαυτούν όπως μας τόνισαν, καθώς η λύση είναι προσωρινή και για μετά τον Δεκέμβριο δεν υπάρχει καμιά διασφάλιση.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως το κονδύλι που χρειάζεται για την ετήσια λειτουργία του εστιατορίου της εστίας που είναι κλειστό από την περασμένη Δευτέρα λόγω έλλειψης χρημάτων είναι της τάξεως των 60.000.

Σύμφωνα με τα όσα μας είχε πει ο πρόεδρος των φοιτητών Στέλιος Σπαντιδάκης στην εστία της ΑΣΟΕΕ διαμένουν αυτή την περίοδο 120 φοιτητές της ΑΣΟΕΕ, 35 από ΤΕΙ, 20 από την Καλών Τεχνών και 40 από την Πάντειο.

Την ίδια στιγμή που δεν δίνονται τα 60.000 ευρώ στην εταιρία που λειτουργεί τα εστιατόρια τόσο της εστίας της ΑΣΟΕΕ όσο και την Παντείου και του Πανεπιστημίου του Πειραιά παίρνει 1.200.000 σύμφωνα με τον Στέλιο Σπαντιδάκη, ενώ σε ειδικό λογαριασμό υπάρχουν 33.000.000 ευρώ αλλά όπως ειπώθηκε στους φοιτητές η σίτισή τους στο εστιατόριο της εστίας δεν είναι «επιλέξιμη δαπάνη» για αυτό τον λογαριασμό.

(φωτο αρχειο eurokinissi)