ΝΜ

Νίκος Μπογιόπουλος

Προς λαμόγια της προπαγάνδας

Aπό την μια μεριά υπάρχουν τα λαμόγια της προπαγάνδας που, ακόμα και τώρα, δεν μπορούν να κρύψουν την αλλεργία τους στην εικόνα των ανθρώπων που διεκδικούν, παλεύουν και αγωνίζονται.  

medical concept poster 4880508 1280

Από την άλλη υπάρχουν ακριβώς αυτοί, οι αγωνιστές, που δίνουν περιεχόμενο στην έννοια “άνθρωπος”.

Αντιπαραβάλετε και συγκρίνετε το ήθος και το σθένος, την ποιότητα και την ευπρέπεια αυτών των ανθρώπων (χαρακτηριστικό παράδειγμα ο τρόπος με τον οποίο μίλησε σήμερα ο γιατρός, πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων στον Ευαγγελισμό, Ηλίας Σιώρας, απευθυνόμενος στους αστυνομικούς που στάλθηκαν εκεί για να “διαλύσουν” την κινητοποίηση των υγειονομικών), με τους πρώτους. Αυτούς που έσπευσαν από το πρωί να ρίξουν “ανάθεμα” και “χολή” στους υγειονομικούς, που κατά τα άλλα τους “ευγνωμονούν”, αλλά μόνο όταν παραμένουν… “βουβοί”. 

Συγκρίνετε την καθαρή καρδιά και ματιά του μαχητή, με εκείνους που ξερνούν σκατοψυχιά απέναντι στον αδύναμο, στον ευάλωτο, στον ανήμπορο ντόπιο και στον ικέτη πρόσφυγα. Με τις ξεπουλημένες γραφίδες του «κοινωνικού αυτοματισμού» που χρόνια τώρα βυσσοδομούν κατά του «βολεμένου» δημόσιου υπάλληλου, κατά του «τεμπελχανά» απεργού, κατά του «ενοχλητικού» διαδηλωτή, κατά του «εισβολέα» ξένου, κατά του μη άνωθεν εγκεκριμένου «διαφορετικού».

Συγκρίνετε τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής με τα πολιτικά, ιδεολογικά και μιντιακά τσιράκια του «διαίρει και βασίλευε» μιας εξουσίας που σπεύδει να «κοινωνικοποιεί» τις κρίσεις για να μεταφέρει τα βάρη στις πλάτες των πολλών και να επιβάλλει το καθεστώς του «εγκλεισμού» και της “αφωνίας” στην κοινωνία όταν πρόκειται για τον ατομικό υπέρ ολιγαρχών σφετερισμό των κερδών. Συγκρίνετέ τους με τα φερέφωνα της ελιτίστικης «αριστείας» των «ικανών» του «survivor» που θεωρούν “αναχρονισμό” να ζητάς και να παλεύεις για την παροχή όλων των δυνατοτήτων για ατοΠεριεχόμενομική ανύψωση μέσω της συνολικής και συλλογικής κοινωνικής ευημερίας.

Ακούστε τον λόγο και δείτε τα έργα του Σιώρα και του κάθε Σιώρα, των πραγματικών καθημερινών ηρώων σε αυτόν τον “πόλεμο”, και συγκρίνετέ τα με τα… κατοικίδια. Με τα πλουμιστά “κανίς” που κουνάνε χαρούμενα την ουρίτσα τους όταν η κυρία Μαρέβα μας καλεί να χειροκροτήσουμε από τα μπαλκόνια τους υγειονομικούς. Και ανατρέξτε στον μιντιακό και πολιτικό απόπατο για να δείτε πως από “κανίς”, σήμερα μεταμορφώθηκαν σε… “πιτ μπουλ”.

Για να επιτεθούν απέναντι σε ποιους; Μα σε αυτούς που όταν σώζουν ανθρώπους είναι “ήρωες”, αλλά όταν διεκδικούν στελέχωση του ΕΣΥ και υλικοτεχνικό εξοπλισμό για να σώζουν ανθρώπους, είναι… “ταραξίες”.

Πηγή: imerodromos.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Η απάντηση στα ΜΜΕ που προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τη δήλωση Κασσελάκη

syriza grafeia 0

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Η απάντηση στα ΜΜΕ που προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τη δήλωση Κασσελάκη

«Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν απέκλεισε ποτέ το ενδεχόμενο συνεργασίας των κεντροαριστερών δυνάμεων. Έθεσε για μια…

«Βόμβα» Σπίρτζη: Ο Κασσελάκης δεν μπορεί να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση – Θα επέλεγα Τσίπρα για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς (video)

Σπίρτζης Τσίπρας

«Βόμβα» Σπίρτζη: Ο Κασσελάκης δεν μπορεί να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση – Θα επέλεγα Τσίπρα για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς (video)

«Απέτυχε η επικοινωνιακή τακτική του προέδρου μας στις ευρωεκλογές»