Προς κλήση Βενιζέλου στην Προανακριτική για τη Novartis

Στην κλήση του Ευάγγελου Βενιζέλου προσανατολίζεται για την ερχόμενη Τρίτη η Προανακριτική Επιτροπή. Οι διαφορετικές επιδιώξεις πλειοψηφίας - αντιπολίτευσης για την προσέλευση του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην Επιτροπή και η επικείμενη αποχώρηση του ΚΚΕ που ίσως να μην είναι και η μόνη.

5aa275fc1dc524144f8b45b3

του Άγγελου Προβολισιάνου

Την άποψη να καταθέσουν και τα δέκα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα και μετά να αποφανθεί η Επιτροπή επί της αρμοδιότητάς της εξέφρασε -κατά τις πληροφορίες- στη σημερινή συνεδρίαση ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παρασκευόπουλος. Εκ δια μέτρου αντίθετη η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία ζητά να προσέλθουν πρώτα οι προστατευόμενοι μάρτυρες και μετά οι δέκα αναφερόμενοι στη δικογραφία. 

«Στην πρόταση της πλειοψηφίας για σύσταση της Προανακριτικής αναγράφεται στη σελίδα εννέα πως η Επιτροπή θα διερευνήσει τον τόπο, τον χρόνο και την αμεσότητα των φερόμενων εγκλημάτων» έλεγαν χαρακτηριστικά κοινοβουλευτικές πηγές προσκείμενες στη ΝΔ, με το αντεπιχείρημα της πλειοψηφίας -όπως αυτό εκφράστηκε εντός της συνεδρίασης- να είναι αφενός το σκεπτικό μη κλήσης μαρτύρων που είχε ακολουθηθεί για την περίπτωση του Γιάννου Παπαντωνίου και αφετέρου πως «αν δεν κάνουμε κουβέντα για την αρμοδιότητα της Επιτροπής, θα καταλήξουμε σε αναρμοδιότητά της και αυτό θα είναι το πραγματικό κουκούλωμα». «Εμείς θέλουμε να οδηγηθεί η υπόθεση στη Δικαιοσύνη γιατί αυτή είναι η μόνη αρμόδια» διαρρέεται από την πλειοψηφία, η οποία στηλιτεύει παράλληλα πως στελέχη της ΝΔ τρομοκρατούν δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς για να τους τρομοκρατήσουν. 

Ως προς την κλήση Βενιζέλου, η Δημοκρατική Συμπαράταξη επιδιώκει να κληθεί

ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

για να αναπτύξει το σκεπτικό της επιστολής του, ενώ η πλειοψηφία θέτει ως προαπαιτούμενο ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα κληθεί ως μάρτυρας για να απαντήσει εφ’ όλης της ύλης. «Μεγάλα παιδιά είμαστε» φέρεται να ειπώθηκε από την πλευρά της πλειοψηφίας για τις αιτιάσεις της ΔΗΣΥ, συμπληρώνοντας πως ο κ. Βενιζέλος θα προσέλθει ως μάρτυρας. 

Σε γραμμή αποχώρησης το ΚΚΕ

Με το ένα πόδι εκτός της Προανακριτικής βρίσκεται το ΚΚΕ, το οποίο είχε διασαφηνίσει και δημοσίως τη θέση του. Συγκεκριμένα, είχε ξεκαθαρίσει πως αν η Επιτροπή δεν εισέλθει στην ουσία της υπόθεσης, τότε ο εκπρόσωπος του Κομμουνιστικού Κόμματος θα αποχωρήσει δια παντός από τη διαδικασία ακόμα και σήμερα. 

Κατά τις πληροφορίες του koutipandoras.gr, ίσως να μην είναι το μόνο κόμμα που θα αποχωρήσει οριστικά από τη διαδικασία, αφού και η Νέα Δημοκρατία προβάλλει έντονες ενστάσεις για το σκεπτικό της πλειοψηφίας, με στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Προανακριτική να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο απεμπλοκής από τις διαδικασίες στις επόμενες συνεδριάσεις. 

Διαβάστε επίσης: Την ταυτότητα των προστατευόμενων μαρτύρων ζητά να πληροφορηθεί ο Άδωνις Γεωργιάδης

Άγιοι Ανάργυροι: Η απάθεια και η αδιαφορία του φρουρού την ώρα της γυναικοκτονίας (video)

11 11

Άγιοι Ανάργυροι: Η απάθεια και η αδιαφορία του φρουρού την ώρα της γυναικοκτονίας (video)

Νέο βίντεο ντοκουμέντο αυτή τη φορά από την κάμερα ασφαλείας του ίδιου του αστυνομικού τμήματος…