Προς κατάργηση το SMS στο 13033, το click away και το click inside

Αλλαγές αναμένονται και στο ωράριο της επιτρεπόμενης κυκλοφορίας - Ανοίγουν υπό όρους οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις

NewsRoom 12/05/2021 | 10:07

Εντός της ημέρας αναμένεται να γίνει η... αρχή του τέλος για τα SMS στο 13033 και το 13032, καθώς στη σημερινή της συνεδρίαση η επιτροπή των ειδικών πιθανότατα θα δώσει το πράσινο φως για την κατάργησή του, καθώς εδω και αρκετό καιρό, ειδικά μετά το άνοιγμα της εστίασης, έχει χάσει τη χρησιμότητά του. Παρελθόν αναμένεται να αποτελέσουν επίσης και τα ραντεβού με click away ή click inside στο λιανεμπόριο.

Αλλαγές αναμένονται και στο ωράριο της επιτρεπόμενης κυκλοφορίας, καθώς οι πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση να εισηγείται την επέκταση του ωραρίου έως τις 12:30, κάτι που θα συμπαρασύρει και το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων της εστίασης. Ωστόσο, δε φαίνεται να αλλάζει κάτι με το (ανεξήγητο) μέτρο της απαγόρευσης της μουσικής στο χώρο της εστίασης, αφού αναμένεται να διατηρηθεί για ολόκληρο τον Μάιο.

Επιπλέον, από την ερχόμενη Παρασκευή στις 06:00 αναμένεται να απελευθερωθούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Όσον αφορά στις ετακινήσεις προς την ενδοχώρα, θα υπάρχει σύσταση προς τους πολίτες να ταξιδεύουν εφόσον έχουν διενεργήσει self test και έχει βγει αρνητικό ή εάν είναι εμβολιασμένοι. Όσον αφορά τις μετακινήσεις στα νησιά, οι πολίτες θα πρέπει να φέρουν απαραιτήτως μαζί τους βεβαίωση για αρνητικό self test ή το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους.

Τέλος, όσον αφορά στο άνοιγμα των γυμναστηρίων, οι ημερομηνίες που εξετάζουν οι ειδικοί για το άνοιγμά τους είναι είτε 17 Μαΐου είτε 24 Μαΐου, ενώ δεν έχουν ακόμα εξειδικευτεί τα μέτρα που θα ληφθούν για την προστασία των αθλούμενων.