Προς κατάργηση το πιστοποιητικό εμβολιασμού στο Ισραήλ;

«Έχει αρχίσει να φαίνεται όλο και πιο ανώφελο»

AP22004575658336

Το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ, ετοιμάζεται να βάλει τέλος στα πράσινα πιστοποιητικά, καθώς όπως λένε οι επιστήμονες της χώρας «καθώς δεν παρέχουν πλέον αποτελεσματική λύση». Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν αυτή την εβδομάδα. 

Είναι πολλοί οι επιστήμονες πλέον, σύμφωνα με την εφημερίδα Haaretz, που  υποστηρίζουν εδώ και εβδομάδες ότι το Green Pass είναι άσκοπο, δεδομένου του τρέχοντος υψηλού ποσοστού μόλυνσης, ενώ δημιουργεί και μία ψευδή αίσθηση ασφάλειας που κάνει τους ανθρώπους να παραμελούν άλλες προφυλάξεις.

Ωστόσο, το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ την Κυριακή αποφάσισε  να επεκτείνει την ισχύ του πιστοποιητικού για άλλη μια εβδομάδα, στα σχολεία μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου και στις εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης μέχρι την 1η Μαρτίου.

Πηγές του υπουργείου Υγείας δήλωσαν ότι η παράταση αποσκοπούσε κυρίως στο να δοθεί χρόνος στην κυβέρνηση να οριστικοποιήσει τη δική του σύσταση, η οποία είναι η πιθανή κατάργηση πιστοποιητικού εμβολιασμού ή τουλάχιστον η ελαχιστοποίηση του αριθμού των χώρων όπου απαιτείται, σύμφωνα πάντα με την ισραηλινή εφημερίδα.

«Χρειαζόμαστε άλλη μια εβδομάδα, τόσο για να αναλύσουμε τα δεδομένα όσο και για να σκεφτούμε ποιες αλλαγές θέλουμε να κάνουμε» δήλωσε μια πηγή, προσθέτοντας ότι το υπουργείο επανεξετάζει όχι μόνο το πιστοποιητικό αλλά και άλλους περιορισμούς στις συγκεντρώσεις.

Μετά τον υπέρογκο αριθμό των 1,6 εκατομμυρίων κρουσμάτων για τις τρεις πρώτες εβδομάδες του 2022, η ομάδα εμπειρογνωμόνων σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιανουαρίου κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «δεδομένης της αλλαγής στην εικόνα της νοσηρότητας και της χαμηλής αποτελεσματικότητας της τρίτης δόσης εμβολίου, το πιστοποιητικό εμβολιασμό δεν παρέχει πλέον αποτελεσματική λύση έναντι της μετάλλαξης Όμικρον σε εσωτερικούς χώρους – «Έχει αρχίσει να φαίνεται όλο και πιο ανώφελο».

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…