Προς εκτόνωση η αναστάτωση στα Διαβατά

Το δρόμο της επιστροφής, πήραν δεκάδες πρόσφυγες που τις τελευταίες ημέρες είχαν στρατοπεδεύσει έξω από το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων στα Διαβατά.

Διαβατα 1

Αρκετοί πρόσφυγες κατάλαβαν πως το ταξίδι για τα σύνορα ματαιώνεται αλλά και πως προφανώς για μια ακόμη φορά είχαν πέσει θύματα εκμετάλλευσης από εκείνους που βρίσκονται πίσω από τη διασπορά των ψευδών μηνυμάτων και αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είχε προηγηθεί το ψευδές κάλεσμα μέσω διαδικτύου ότι θα άνοιγαν τα σύνορα στις 5 Απριλίου.

Έως σήμερα τα ξημερώματα, σύμφωνα με τον περιφερειακό συντονιστή Βορείου Ελλάδος και Ηπείρου του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής Νίκο Ράγκο, αποχώρησαν από την περιοχή περίπου 800 άτομα με ναυλωμένα λεωφορεία.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες μεταφέρονται σε δομές και ξενοδοχεία που φιλοξενούνταν. Έως τις 5 τα ξημερώματα γινόταν η καταγραφή τους από την ομάδα του ΔΟΜ και στη συνέχεια με τα λεωφορεία, αποχωρούσαν από τα Διαβατά.

Στο σημείο παραμένουν ακόμα περίπου 60 πρόσφυγες και μετανάστες, με τις δυνάμεις της αστυνομίας παραμένουν στην περιοχή για παν ενδεχόμενο. 

 

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

kallianos adonis 654 new 102

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

Η αγωνία του βουλευτή της ΝΔ για τη ζωή του πατέρα του, γίνεται κατά διαστήματα…