Προς ανάκληση η απόφαση πώλησης οπλικού υλικού στη Σαουδική Αραβία

Θα ξανασυζητηθεί στην Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής το ζήτημα της πώλησης οπλικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, μετά από πρόταση του Νίκου Φίλη, ο οποίος αιτήθηκε την ανάκληση της αγοραπωλησίας.

5821c5a71dc524952c8b4663 1

του Άγγελου Προβολισιάνου

Σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε ο κ. Φίλης στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εξοπλιστικών μονοπώλησαν δύο προτάσεις. Η μία προήλθε από τη ΝΔ και αφορούσε την κλήση στην Επιτροπή εμπλεκόμενων στην υπόθεση, ανάμεσά τους ο πρέσβης της Ελλάδας στο Ριάντ, ο ταξίαρχος κ.ο.κ.. Την πρόταση αυτή υιοθέτησε και η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

«Οι υπόλοιποι είπαμε πως δεν γίνεται η Επιτροπή Εξοπλιστικών να μετατραπεί σε Εξεταστική Επιτροπή» είπε ο κ. Φίλης και πρόσθεσε πως ειπώθηκε μέσα στη συνεδρίαση πως αν η αξιωματική αντιπολίτευση έχει νέα στοιχεία, τότε μπορεί να τα προσκομίσει. 

Η δεύτερη πρόσκληση έγινε από τον ίδιο και σχετιζόταν με τον ορισμό νέας συζήτησης, η οποία θα έχει ως αντικείμενο το αίτημα για ανάκληση της απόφασης της Επιτροπής Εξοπλιστικών για την πώληση του πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία λόγω της συμμετοχής της συγκεκριμένης χώρας στις εχθροπραξίες στην Υεμένη. Κατά τον κ. Φίλη, η πρότασή του ψηφίστηκε ομόφωνα και η συζήτηση θα γίνει τις επόμενες μέρες. 

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…