Newsroom

Newsroom

Προς ανάκληση η άδεια του ΙΕΚ Ξυνή – Το Δεκέμβριο η δίκη για τις πλαστές ενημερότητες από το ΙΚΑ

Προς ανάκληση της άδειας του ΙΕΚ Ξυνή φαίνεται πως οδηγούν οι τελευταίες εξελίξεις, αφού το Δεκέμβριο θα καθίσουν στο «σκαμνί» τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας τρία μέλη της οικογένειας Ξυνή που μετείχαν στη διοίκηση του ομίλου.

57cef0a81dc524b4078b46a1

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα κυριακάτικων εφημερίδων, μέσα στον ερχόμενο Δεκέμβριο, τρία μέλη της οικογένειας Ξυνή που μετείχαν στη διοίκηση του ομίλου κατά τα έτη 2008 και 2009 θα βρεθούν ενώπιον του τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για υποθέσεις πλαστογραφίας.

Υπενθυμίζεται πως στις αρχές Μαρτίου του 2016, η εισαγγελέας Γκανέ πρότεινε να δικαστούν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων τα µέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ομίλου Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων Ξυνή, Σοφοκλή, Αικατερίνη και Αθηνά Ξυνή για πλαστογραφία µετά χρήσεως από κοινού κατ’ εξακολούθηση κατά του δηµοσίου οφέλους, η οποία προκάλεσε ζηµία ιδιαίτερα µεγάλης αξίας – αδίκηµα που επισύρει ακόµη και την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Η οικογένεια Ξυνή είχε παραιτηθεί από το Δ.Σ της εταιρείας αλλά συνεχίζει να κατέχει το 99% του ομίλου.

Το βούλευμά του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας και η παραπομπή τους σε ποινική δίκη, συνιστά αιτία ανάκλησης της άδειας.

Τα χρέη σε ΙΚΑ, Εφορία και η ρύθμιση για… 400 χρόνια

Όπως αποκάλυψε το HOT DOC, τον Απρίλιο του 2010, η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου έλαβε εντολή να ερευνήσει δραστηριότητες που αφορούσαν τη λειτουργία του ΙΕΚ Ξυνή. Ο όμιλος, σύμφωνα με καταγγελίες που είχαν φτάσει στην εισαγγελία, ήταν υπεύθυνος για μια σειρά φορολογικών παραβάσεων ενώ φερόταν να παίρνει πλαστές ασφαλιστικές ενημερότητες από το ΙΚΑ.

Στη συνέχεια, προσκόμιζε αυτές τις ενημερότητες για να μπορεί να εισπράττει από το Δημόσιο.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του HOT DOC, το ΙΕΚ Ξυνή εμφανιζόταν το 2012 να χρωστά κοντά στις 800.000 ευρώ στο ΙΚΑ, το οποίο προχώρησε σ’ έναν σκανδαλώδη διακανονισμό των χρεών αυτών.

Με βάση τον εν λόγω διακανονισμό που έφερε στο φως της δημοσιότητας το HOT DOC, ο όμιλος θα αποπλήρωνε τα χρέη του σε βάθος… τεσσάρων αιώνων! Ειδικότερα, οι δόσεις διαμορφώθηκαν συνολικά στις 4700 με μηνιαίο ποσό τα 161,47 ευρώ!

Η τακτική του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου ήταν απλή, όσον αφορούσε τα χρέη στην εφορία. Τί έκανε; Έβαζε λουκέτο στην εταιρία που χρωστούσε, άνοιγε καινούργια συνεχίζοντας τις δραστηριότητές του κανονικά, χωρίς να εξοφλεί τα χρέη του κοκ.

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

papa mixalis sasmos

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

Μια «μεταγραφή» από την υποκριτική στην πολιτική που θα συζητηθεί έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΥΡΩ

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε το παρών στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ το…