Newsroom

Newsroom

Προπονητή δεν διαλέγεις για τα λεφτά, αλλά για την ομάδα που θες να φτιάξεις!

Αν ο Ολυμπιακός επέλεξε τον Χάσι με μοναδικό κριτήριο να τον οδηγήσει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, τότε ας ευχηθεί «καλή τύχη» στο… διάδοχό του.

5937f0011dc5243d798b47cc

Γράφει ο Αλέξης Σπυρόπουλος

Καλύτερος προπονητής για τον Ολυμπιακό, ήταν εκείνος της Χαποέλ ΜπέερΣεβά, ο Μπαράκ Μπαχάρ.

Πήρε πρωτάθλημα πέρυσι, για ένα γκολ δεν έβαλε την ομάδα σε όμιλο Τσάμπιονς Λιγκ αλλά την έβαλε γκαραντί σε όμιλο Γιουρόπα Λιγκ, εκεί υποσκέλισε Ιντερ και Σάουθαμπτον, μετά αποκλείστηκε απ’ τη Μπεσίκτας με το ολόιδιο συνολικό σκορ (2-5) με το οποίο αποκλείστηκε απ’ τη Μπεσίκτας κι ο Ολυμπιακός, στο μεταξύ (ξανα)πήρε το πρωτάθλημα Ισραήλ αέρα, +13 απ’ τη Μακάμπι Τελ-Αβίβ (με πλέι-οφ των ομάδων του top-6).

Καλός στα θερινά προκριματικά, καλός στην κανονική περίοδο, καλός στην Ευρώπη τον χειμώνα, καλός στα πλέι-οφ, πρώτο νειάτο, μόλις 37 ετών, ο τέλειος γαμπρός. Πιθανότατα δε, θα ερχόταν Ελλάδα με λιγότερα απ’ τον Χάσι.

Μια παρένθεση. Για τον άνθρωπο του ποδοσφαίρου, πατρίδα δεν είναι τι γράφει το διαβατήριο. Πατρίδα είναι, πού αφομοιώθηκε. Σε ποια κοινωνία έγινε αποδεκτός. Η Ρόντα ή η Κόρτραϊκ δεν προσέλαβαν τον Ελληνα, προσέλαβαν τον αναγνωρισμένο πολίτη Κάτω Χωρών, Αναστασίου. Είναι το ίδιο, με τον Χάσι. Αλβανός από το Κόσοβο, είναι η καταγωγή. Η ποδοσφαιρική ταυτότητα, ύστερα από 20+ χρόνια στο Βέλγιο, είναι βελγική. Ζήτημα συνεπώς, και κλείνει η παρένθεση εδώ, δεν είναι η γενέτειρα του Χάσι. Ζήτημα είναι, το κριτήριο του Ολυμπιακού.

Πρόκειται, στην επταετία Μαρινάκη, για την πρώτη εκτροπή από την έως τώρα αταλάντευτη ισπανοπορτογαλική γραμμή. Μονάχα λίγα 24ωρα μετά την, απολύτως εντός γραμμής, πρόσληψη-επιτυχία ενός αθλητικού διευθυντή που επιπλέον στήνει σε νέα βάση και το όλο οργανόγραμμα από κάτω (σκάουτινγκ κ.λπ.), ένας αθλητικός διευθυντής, ο Ουσίγιος, που εκτός Ισπανίας το έργο του είναι πιο διάσημο από το όνομά του και που «δένει» με την ελκυστική υπόθεση Γονσάλο Ροδρίγες. Εκεί και τότε λοιπόν, το τελευταίο που περιμένεις ν’ ακούσεις είναι Χάσι. Το τελευταίο, για την (α)συμβατότητα.

Προφανώς, ο Χάσι δεν είναι ο επιλεγμένος του Ουσίγιος. Δεν είναι, καν, ο επιλεγμένος του Ολυμπιακού. Είναι αυτός που έκατσε, από μια λίστα προταθέντων προεπιλεγμένων. Εκανε τις γύρες της η μπίλια, ώσπου έπεσε στο κουτάκι που έγραφε Χάσι. Μπορεί και να ‘ναι το τυχερό, ποτέ δεν ξέρεις, σ’ αυτή τη δουλειά εγγυήσεις δεν δίδονται, το πιο πολύ που νοείται είναι μια λογική υπόσχεση, που κι αυτή πάλι δεν είναι σίγουρο ότι θα τηρηθεί. Το κριτήριο, όμως; Απέκλεισε λέει (με τη Λέγκια) την πρωταθλήτρια Βοσνίας/Ερζεγοβίνης Ζρίνισκι, την πρωταθλήτρια Σλοβακίας Τρέντσιν, την πρωταθλήτρια Ιρλανδίας Νταντόκ, πράγματα που θαυμάσια τα κάνει κι ο Λεμονής. Ανετα.

Το υπονοούμενο είναι ότι ο Χάσι οδήγησε τη Λέγκια στα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ. Μόνο που αυτό δεν είναι κριτήριο. Κριτήριο (για να διαλέξεις προπονητή) είναι, τι ποδόσφαιρο θέλεις να παίξεις ώστε να φτάσεις στα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ. Σοβαρός επαγγελματίας με αυτοσεβασμό, ουδείς κάνει κοντόφθαλμη προετοιμασία για 4 ή 6 ματς το καλοκαίρι. Ο σοβαρός επαγγελματίας έχει τη μεγάλη εικόνα, τον ορίζοντα ολόκληρης της χρονιάς, μπροστά. Τόσο short-term, και τον καλό τον εξωθείς στον τυχοδιωκτισμό.

Εάν η προετοιμασία είναι για τα λεφτά, Σεπτέμβριο/Οκτώβριο η ομάδα φρακάρει. Το έκανε ο Στραματσόνι όταν του διαμηνύθηκε πως είναι ζωή/θάνατος να περάσει δύο γύρους, πράγματι πέρασε τους δύο γύρους, στον όμιλο πήρε ένα πόντο στους 18 κι ο Ιταλός άντεξε ως τον Νοέμβριο (ο Χάσι απολύθηκε Σεπτέμβριο!) μόνο και μόνο επειδή ο Αλαφούζος σ’ αυτά, με τους προπονητές, παραείναι καλός άνθρωπος. Στο μεταξύ, δεν βλέπω να σώθηκε έστω η (οικονομική) σεζόν του Παναθηναϊκού. Απλήρωτοι είναι.

Ιούλιος/Αύγουστος δεν είναι κριτήριο, ειδάλλως έπρεπε πέρυσι να έχουν απολύσει η Ρόμα τον Σπαλέτι, η Χέρτα τον Ντάρνταϊ, η Ουέστ Χαμ τον Μπίλιτς, ο ΑΠΟΕΛ τον Κρίστιανσεν, ο Αγιαξ τον Μπος επειδή (αφού τους έφυγε η ψυχή ν’ αποκλείσουν τον ΠΑΟΚ, έπειτα) έφαγαν τέσσερα στο Ροστόφ. Με κριτήριο, τι ποδόσφαιρο θέλω να παίξω, τον Μπος τον πήρε η Μπορούσια Ντόρτμουντ στη θέση του Τούχελ. Με τον Χάσι, για τον Ολυμπιακό η σωστή ευχή είναι να έχει «καλή τύχη» στον διάδοχο του Χάσι. Τουλάχιστον, εάν λόγω Χάσι φέρουν τον υπέροχο Ντεφούρ, κομμάτια να γίνει…

Πηγή: sdna.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μαμαλάκης για Βέφα: «Λυπάμαι που στην ηλικία της θα ασχοληθεί με την πολιτική και με αυτό το κόμμα μάλιστα» (Video)

mamalakis alexiadou 2

Μαμαλάκης για Βέφα: «Λυπάμαι που στην ηλικία της θα ασχοληθεί με την πολιτική και με αυτό το κόμμα μάλιστα» (Video)

«Ένας κουρασμένος άνθρωπος τι μπορεί να προσφέρει στην πολιτική; Μέχρι και η μετακίνησή του είναι…

Zantac: Τεράστιες αποζημιώσεις 100 εκατ. δολαρίων μετά από 4.000 αγωγές στις ΗΠΑ – Συνδέουν το φάρμακο με καρκίνο (Έγγραφα)

Zantac FAQs img

Zantac: Τεράστιες αποζημιώσεις 100 εκατ. δολαρίων μετά από 4.000 αγωγές στις ΗΠΑ – Συνδέουν το φάρμακο με καρκίνο (Έγγραφα)

Όπως μετέδωσε το Bloomberg, η συμφωνία προβλέπει την καταβολή 25.000 δολαρίων σε κάθε χρήστη.

Βίσση για αντιδράσεις με συνέντευξη Καρβέλα: «Τι να τον δω; Αυτόν αγάπησα, αυτόν ερωτεύτηκα, αυτόν πιστεύω» (Video)

0359vissikareb0710

Βίσση για αντιδράσεις με συνέντευξη Καρβέλα: «Τι να τον δω; Αυτόν αγάπησα, αυτόν ερωτεύτηκα, αυτόν πιστεύω» (Video)

Τον ξαναγνώρισε ο κόσμος που δεν τον ήξερε, πρόσθεσε η τραγουδίστρια.