Προπαραλήγουσα με βαρεία…

Τι πρεσβεύουν «τα πονεμένα παιδιά της Ρωμηοσύνης»;

Πολλή µαυρίλα πλάκωσε: «Η πατρίδα μας περνά τις χειρότερες συμπληγάδες στη νεότερη ιστορία της. Πληγωμένη, ταπεινωμένη, με ναρκωμένη συνείδηση και χωρίς πυξίδα για το μέλλον της, οδηγείται προς την πνευματική, βιολογική και εδαφική της αυτοκαταστροφή. Μέσα σε όλη τη θλιβερή κατάντια της Πατρίδας μας, μόνοι χαρούμενοι και βολεμένοι είναι οι μεγάλες συμμορίες της κομματοκρατίας». Η ΝΙΚΗ τα λέει αυτά. Τι χρειάζεται, λοιπόν, σε μια τέτοια δεινότατη περίσταση; Μα ένας άγιος.

Σαν «κόμμα του αγίου Παϊσίου», ευλογημένο από Αγιορείτες μοναχούς, καταγράφτηκε ευρέως το «δημοκρατικό πατριωτικό κίνημα» ΝΙΚΗ. Αλλωστε είχε στα ψηφοδέλτιά του μιαν ανιψιά του οσίου, που προβλήθηκε όσο και ο «ιδρυτικός πρόεδρος» κ. Δημήτρης Νατσιός, θεολόγος, δάσκαλος και τηλεϊεροκήρυξ. Αυτοβιογραφούμενος στην κομματική ιστοσελίδα, καυχιέται ότι «το 2006 έγραψε το πρώτο κείμενο πανελλαδικώς, με το οποίο αποκάλυπτε τις αθλιότητες του βιβλίου Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού, της Ρεπούση». Καταλάβαμε. Στη ΝΙΚΗ «πιστεύουν πως η αρτιότερη έκφανση της ελληνικής γλώσσας είναι στο πολυτονικό σύστημα γραφής». Δίνουν, λοιπόν, στον ενδιαφερόμενο τη δυνατότητα να διαβάσει τα κείμενά τους και πολυτονισμένα. Δίχως βαρείες πάντως. Αλλά με μπόλικα λάθη, από εκείνα που πιστοποιούν ότι οι «πολυτονιάτες» αναθέτουν στη μηχανή το χρέος να βάλει τους τόνους.

Μπορείς, όμως, να εμπιστευτείς τα μηχανήματα του διαβόλου, σεσημασμένης ανθελληνικότητας; Οχι βέβαια. Δρώντας απερίσπαστος ο γνωστός δαίμων, πήγε κι έβαλε οξεία αντί περισπωμένης στο «οποίο» και στο «είχε» του προεδρικού αυτοβιογραφικού σημειώματος. Και το τρισχειρότερο, κοτσάρισε μια ωραιότατη βαρεία στην προπαραλήγουσα των λέξεων «άδολη» και «έντιμη», στην παραλήγουσα των λέξεων «έργο», «ένα» κ.ά. Μα τέτοια λάθη σε αγιοπροστάτευτα κείμενα;

Τι πρεσβεύουν «τα πονεμένα παιδιά της Ρωμηοσύνης» (με ήτα, είναι πιο ρωμαίικη έτσι); Οτι, λ.χ., «η Τουρκία δεν έχει ιστορία παρά μόνο ποινικό μητρώο». Οτι οι «έποικοι», οι μετανάστες δηλαδή, θα γίνονται «μέτοικοι» μόνο αν «δηλώνουν εγγράφως την εκ μέρους τους αποδοχή του ελληνικού πολιτισμού», αν αλλαξοπιστούν δηλαδή. Οτι η Ευρώπη είναι «πνευματικός νάνος» και μόνο η Ελλάς μπορεί να τη «ζωογονήσει με πνευματικό πολιτισμό και διατροφική ποιότητα». Κτλ. Ολα τα δόγματα του ελληνοχριστιανισμού παρόντα. Τα μισά και παραπάνω θα ‘βρισκαν κεντροδεξιοπρεπώς σύμφωνο και τον κ. Αντώνη Σαμαρά.

Πηγή: Η Καθημερινή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Τσίπρας: Δέσμευση στους αγρότες για δέσμη μέτρων για την μείωση του κόστους παραγωγής

Τσίπρας: Δέσμευση στους αγρότες για δέσμη μέτρων για την μείωση του κόστους παραγωγής

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε την δέσμη μέτρων για την χρηματοδότηση των αγροτών μέσω του Ταμείου…