Προπαγάνδα και βία

«Μας ρώτησαν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που ήρθαν στην Ελλάδα;» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνης Γεωργιάδης. Οχι, δεν μας ρώτησαν. Ηρθαν όμως για να γλιτώσουν από τους πολέμους, τους εμφυλίους, τα πραξικοπήματα, την πείνα και τη δίψα. Μια εφιαλτική πραγματικότητα που προκάλεσαν οι κυβερνήσεις της Δύσης παρέα με τις διεφθαρμένες τοπικές ελίτ. Κανείς λοιπόν δεν ρώτησε κανέναν. 

DSCF4735

Τα θύματα γιατί προσπαθούσαν να σωθούν, οι ηθικοί και οι φυσικοί αυτουργοί του εγκλήματος γιατί τα οικονομικά συμφέροντα και οι γεωπολιτικές στοχεύσεις τους μετράνε περισσότερο από τις ανθρώπινες ζωές.

Σήμερα η κατάσταση στις χώρες προέλευσης είναι αβίωτη, και γι’ αυτό οι άνθρωποι που πήραν των ομματιών τους δεν επιθυμούν να επιστρέψουν, και στις χώρες πρώτου προορισμού εξαιρετικά δραματική. Και τώρα τι κάνουμε εμείς οι πολιτισμένοι της Δύσης; Εμείς που και την προσφυγιά ζήσαμε στο πετσί μας και τις φάμπρικες της Γερμανίας γεμίσαμε με φτηνά εργατικά χέρια; Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τη θλίψη μας για την ταλαιπωρία που υφίστανται μικρά παιδιά, την ντροπή μας για τις τραγωδίες που συμβαίνουν, αλλά μέχρι εκεί; Αν ήταν πλούσιοι επενδυτές με βαριές καταθέσεις στις τράπεζες, θα τους δεχόμασταν με ενθουσιασμό. Αν ήταν τουρίστες με γεμάτα πορτοφόλια, θα τους στρώναμε χαλιά γιατί θα στήριζαν τη βαριά βιομηχανία μας.

Είναι όμως απόκληροι, κυνηγημένοι, η πραμάτεια που κουβαλάνε στις λέμβους δεν προσφέρεται για αξιοποίηση. Τους αφήνουμε λοιπόν στο έλεος του καιρού, των διακινητών, του τουρκικού καθεστώτος και των τυχοδιωκτικών κυβερνήσεων; Κι αν καταφέρουν να επιζήσουν, τους στοιβάζουμε σε χώρους που υποκριτικά αποκαλούμε δομές φιλοξενίας, τους χρησιμοποιούμε όταν τους έχουμε ανάγκη για να κάνουν τις δουλειές που εμείς δεν θέλουμε να κάνουμε και κάθε τρεις και λίγο φωνάζουμε «πάρτε τους από εδώ»; Είναι υγειονομική βόμβα, είναι επικίνδυνοι ισλαμιστές, διαφθείρουν τα χρηστά ήθη των κατοίκων, απειλούν την εθνική ομοιογένεια και την ορθοδοξία, όπως διαλαλούν κυβερνητικοί παράγοντες, σιγοντάροντας τις παραστρατιωτικές ομάδες και τους νευροπαθείς ψευδοπατριώτες;

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Γκουτέρες καλεί την Ευρώπη να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να δεχτεί πρόσφυγες και μετανάστες. Ο φιλέλληνας υπερδεξιός καγκελάριος της Αυστρίας Κουρτς, που μας δίνει χίλια δίκια στη διένεξή μας με την Τουρκία, λέει ένα βροντώδες «όχι».

Ο Χριστιανοδημοκράτης (χριστιανός και δημοκράτης στα λόγια) υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Ζεεχόφερ αρνείται πεισματικά, παρά το γεγονός ότι έχουν προσφερθεί αρκετές κυβερνήσεις ομοσπονδιακών κρατιδίων. Ο Ορμπαν της Ουγγαρίας και η ξενοφοβική δεξιά κυβέρνηση της Πολωνίας αντιστέκονται σθεναρά. Δεν θέλουν πρόσφυγες ούτε για δείγμα. Χώρες με παράδοση φιλοξενίας, καταφύγια πολιτικά διωκόμενων σε άλλες εποχές, όπως οι σκανδιναβικές, έχουν κλείσει τα σύνορά τους.

Και η Ελλάδα; Εχει την ατυχία να τη διοικεί ένα κόμμα που υποδύεται το φιλελεύθερο, που υποσχέθηκε γρήγορη λύση στο πρόβλημα, που οφείλει σε μεγάλο βαθμό την εκλογή του στους ακροδεξιούς και στους κρυπτόμενους σήμερα πρώην αριστερούς.

Η κυβέρνηση που πανηγύριζε για τη μείωση των ροών, που παραβίαζε συστηματικά το Διεθνές Δίκαιο με τις παράνομες επαναπροωθήσεις, άφησε την κατάσταση στη Μόρια να ξεφύγει και τώρα χρεώνει την ευθύνη σε όλους τους άλλους: στην αντιπολίτευση, στους πρόσφυγες, στις μη κυβερνητικές οργανώσεις. Θέλει να ξαναφτιάξει με τα ΜΑΤ τη Μόρια, δεν συζητά το ενδεχόμενο να μεταφέρει πρόσφυγες και μετανάστες στην ενδοχώρα, αν και παντού οι δικοί της άνθρωποι (περιφερειάρχες, δήμαρχοι) βρίσκονται στα πράγματα και θα μπορούσε να τους πείσει. Βεβαίως στο συγκεκριμένο θέμα τούς εξαπάτησε κι αυτοί με τη σειρά τους εξαπάτησαν τους ψηφοφόρους. Οπότε τι μένει στην κυβέρνηση;

Η προπαγάνδα που αναποδογυρίζει την πραγματικότητα και η βία για να… συνετιστούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες. Μέχρι την επόμενη εξέγερση.

Ανάγωγα
Πανηγυρίζουν οι αστυνομικές αρχές επειδή με τις εφόδους που κάνουν στις φυλακές ανακαλύπτουν ότι κρατούμενοι έχουν στην κατοχή τους πράγματα που δεν δικαιούνται. Για το πώς μπήκαν αυτά σε αυστηρά φρουρούμενους χώρους ούτε κουβέντα από τους αρμόδιους, ούτε κιχ από τα μπουκωμένα μέσα ενημέρωσης. Προφανώς κάποιοι δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους. Εκτός αν οι ατσίδες του επιτελικού κράτους με τα πλαστά πτυχία θέλουν να μας πείσουν ότι οι παρανομίες έγιναν πριν αναλάβουν αυτοί.

Πηγή: Efsyn (*πηγή φωτό Μάριος Μπίκος-koutipandoras)

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…