Προώθηση και τιμωρία

Κάθε ανασχηματισμός είναι ομολογία αποτυχίας. Λέξεις για να χρυσωθεί το χάπι διαθέτουμε άφθονες, κάτω από το λαμπερό περιτύλιγμα όμως το χάπι παραμένει δηλητήριο.

4987989

Τυχαίο ήταν βέβαια, πάντως ο ανασχηματισμός ανακοινώθηκε ελάχιστα πριν εκπνεύσει η περίοδος των ποδοσφαιρικών μεταγραφών. Τυχαίο αλλά και σημαδιακό. Οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές είναι πάντα αυτοί που δεν έρχονται τελικά στις ομάδες μας. Ή μάλλον έρχονται, αλλά μόνο στα πρωτοσέλιδα των οπαδικών αθλητικών φύλλων, που δροσίζουν με υπερβολικές ελπίδες αναγνώστες διψασμένους για φίρμες.

Κατ’ αναλογίαν, οι καλύτεροι πολιτικοί είναι πάντα αυτοί που τελικά δεν αναλαμβάνουν υπουργείο στον εκάστοτε ανασχηματισμό, παρά τις διαδόσεις, τις υποσχέσεις του «προπονητή» και τις συμβουλές ή τις πιέσεις μέσων ενημέρωσης και «εξωθεσμικών φίλων». Παρεμπιπτόντως, το περί «εξωθεσμικών πιέσεων» προς τον πρωθυπουργό το έγραψαν ακραιφνώς φιλοκυβερνητικές ιστοσελίδες. Ισως ξέρουν κάτι παραπάνω. Εμείς πάλι όχι. Αλλά κι αν ακόμα το υποψιαζόμασταν, διαβάζοντάς το δεν χαιρόμαστε για την ποιότητα της δημοκρατίας μας. Και δεν νιώθουμε απολύτως βέβαιοι για την αντοχή των υλικών της.

Προσώρας ματαιωμένοι λοιπόν οι μη υπουργοποιηθέντες, ξανακρεμάνε στην ντουλάπα το κοστούμι και τις φιλοδοξίες τους και περιμένουν τον επόμενο ανασχηματισμό. Ποτέ δεν ξέρεις. Αν δεν καιγόταν η μισή Εύβοια θα περίσσευε ποτέ υφυπουργικός θώκος για τον κ. Σίμο Κεδίκογλου; Μάλλον όχι. Τώρα όμως πρέπει να διαλαληθεί το ενδιαφέρον για την «πληγέντα περιοχή» (έτσι θα πρέπει να είναι η αιτιατική του ενικού, αφού η γενική του πληθυντικού, ακόμα και στο στόμα του πρωθυπουργού, δις, είναι «των πληγέντων περιοχών»). Πρέπει άλλωστε να ισοφαριστεί η συναρπαστική μεταγραφή στον ΣΥΡΙΖΑ του συνονόματου εξαδέλφου.

Κάθε ανασχηματισμός είναι ομολογία αποτυχίας. Λέξεις για να χρυσωθεί το χάπι διαθέτουμε άφθονες, κάτω από το λαμπερό περιτύλιγμα όμως το χάπι παραμένει δηλητήριο. Και μάλλον κάπως έτσι, φαρμακωμένη, είναι πια η γεύση του κ. Χρυσοχοΐδη. Θα πληροφορήθηκε βέβαια (από το Διαδίκτυο εικάζω, τέτοια γλυκερά λογάκια δεν τα πετάς καταπρόσωπο) ότι η αποπομπή του είναι «προωθητική και όχι τιμωρητική». Ο ίδιος βέβαια ξέρει καλά προς τα πού προωθήθηκε. Δεν έπεισε ότι η «ανακατάκτηση του αυτονομηθέντος κρατιδίου των Εξαρχείων» ήταν θρίαμβος ικανός να εξισορροπήσει την πλήρη αποτυχία στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών; Πιθανόν. Κι ύστερα, τη «διεύρυνση προς το Κέντρο» θα την προσωποποιεί πλέον ο κ. Πλεύρης. Ο κ. Καρατζαφέρης; Ή καμαρώνει ή σκίζει τις παλιές φωτογραφίες με την εξοχότητά του στο κέντρο (ιδού το κέντρο) και πέριξ τα τρία πρωτοπαλίκαρά του.

Πηγή: Η Καθημερινή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…