Προθεσμία πήραν Κουρτάκης Τζένος – Αυτές είναι οι πρώτες τους δηλώσεις

Για μαύρη μέρα για τη δημοσιογραφία και την ελευθερία του Τύπου έκαναν λόγο ο εκδότης των Παραπολιτικών, Γιάννης Κουρτάκης και ο αρχισυντάκτης της, Παναγιώτης Τζένος μετά την προθεσμία που ζήτησαν και πήραν για την εκδίκαση της μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμιση που υπέβαλλε εις βάρος τους ο Πάνος Καμμένος.

5875486f1dc524e8028b4709 1

«Σήμερα είναι μια μαύρη μέρα για τη δημοσιογραφία και την ελευθερία του Τύπου με πρακτικές που θυμίζουν καθεστώς Ερντογάν. Ένας εκδότης και ένας διευθυντής εφημερίδας βρίσκονται στα δικαστήρια», δήλωσε ο Παναγιώτης Τζένος.

«Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Καλό θα είναι ο κ. Καμμένος να μην κάνει μαθήματα ηθικής και να μας απαντήσει για ποιο λόγο βρισκόταν πριν από την Πρωτοχρονιά στις Άλπεις. Την περίοδο μάλιστα που ο λαός χειμάζεται από τις δικές του μνημονιακές πολιτικές», πρόσθεσε.

«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη όπως και η ομάδα των «Παραπολιτικών» στην Ελληνικής Δικαιοσύνη. Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα κόμματα , όλα τα δημοκρατικά κόμματα που μας στήριξαν, την ΕΣΗΕΑ και χιλιάδες συναδέλφους , δημοσιογράφους και απλούς πολίτες οι οποίοι βρέθηκαν στο πλευρό μας. Επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά ότι έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Και να καταλήξω λέγοντας την προσωπική μου δημοσιογραφική άποψη : «Χούντα είναι θα περάσει», δήλωσε επίσης ο Παναγιώτης Τζένος, όπως αναφέρουν τα parapolitika.gr

Από τη μεριά του, ο Γιάννης Κουρτάκης είπε: «Προσωπικά θέλω να πω ότι ο κ. Καμμένος επιστράτευσε το Τμήμα Εκβιαστών με αποτέλεσμα χθες στο γραφείο μου να μπουν 25 άτομα αστυνομικοί παρουσία εισαγγελέα εν ώρα εργασίας. Να μπουν σε γραφείο εφημερίδας για να συλληφθώ. Επιστράτευσε μάλιστα μία ομάδα αστυνομικών -επειδή είχα την ατυχία απόψε το βράδυ να βρίσκομαι στα κρατητήρια- η οποία δεν έχει ούτε τα βασικά εργαλεία για να κάνει τη πραγματική δουλειά της, η οποία δεν είναι η σύλληψη δημοσιογράφων.».

Μάλιστα, ο Γιάννης Κουρτάκης προανήγγειλε την έκδοση ημερήσιου φύλλου σε ένα μήνα από ανακοινώνοντας πως το όνομά της θα είναι «Ελευθερία του Τύπου».

«Όταν πριν από 14 μήνες κατοχύρωνα τον τίτλο «Ελευθερία του Τύπου δεν πίστευα ότι θα έρθει κάποια στιγμή ένα καθεστώς, το καθεστώς Τσίπρα-Καμμένου να συλλάβει εκδότη και διευθυντή εφημερίδας εν ώρα εργασίας. Μέσα στον επόμενο μήνα η “Ελευθερία του Τύπου” θα κυκλοφορήσει ως ημερήσια» είπε ο δημοσιογράφος και τόνισε με έμφαση: «Σας ευχαριστώ και θα πω και εγώ « Χούντα είναι, θα περάσει..», είπε χαρακτηριστικά.

Οι δυο άνδρες θα βρεθούν ξανά ενώπιον του Β’ Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου κατηγορούμενοι για συκοφαντική δυσφήμιση του υπουργού Άμυνας και προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου στις 13 Ιανουαρίου.

Έρευνα για τυχόν απόπειρα εκβίασης του Καμμένου από Κουρτάκη και Τζένο

Την ίδια στιγμή, κατόπιν διαταγής του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλία Ζαγοραίο, διατάχθηκε να διενεργηθεί προκαταρκτική έρευνα ώστε να διερευνηθεί τυχόν απόπειρα εκβίασης του Πάνου Καμμένου από τους Κουρτάκη και Τζένο.

Η έρευνα ανατέθηκε στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αρετή Σκαφίδα, η οποία έχει εντολή να διακριβώσει την βασιμότητα όσων εκθέτει στη μήνυση του ο υπουργός, σε βάρος των δύο δημοσιογράφων και να αποφανθεί αν έχουν διαπράξει το κακούργημα της απόπειρας εκβίασης.

Καμμένος: Όλη η ιστορία ξεκίνησε επειδή κατέθεσα την λίστα του ΚΕΕΛΠΝΟ

Για τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του εκδότη της εφημερίδας «Παραπολιτικά» Γιάννη Κουρτάκη και του διευθυντή Παναγιώτη Τζένου μίλησε ο Πάνος Καμμένος στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

«Όλη αυτή η ιστορία ξεκίνησε από το ΚΕΕΛΠΝΟ επειδή φέρονταν στο κατάλογο στο οποίο κατέθεσα στην ΕΣΗΕΑ ο κ Κουρτάκης και ο κ.Τζενος να έχουν πάρει μεγάλα ποσά και ζήτησα την διερεύνηση και αποφάσισαν την μια να φωτογραφίσουνε την 4χρονη κόρη μου και τον 8χρονο γιο μου στην Ικάρια με φωτογράφο και δημοσιογράφο που μπήκε μέσα στο σπίτι για να πάρει φωτογραφία τα παιδιά και την άλλη φορά ανακατεύοντας ένας δεκαπεντάχρονο με δήθεν αναρχικούς και τρομοκράτες» είπε ο υπουργός Άμυνας.

«Βλέπω και ανακοινώσεις κομμάτων που αναφέρονται στη χθεσινή σύλληψη για δήθεν δημοσίευμα. Δεν αφορά δημοσίευμα η σύλληψη, αφορά αναφορά επί δύο ημέρες στο ραδιόφωνο του κ. Κουρτάκη και του κ. Τζένου οι οποίοι ενέπλεκαν τον ανήλικο γιο μου, ο οποίος πάει στη Β’ Λυκείου, στην Αθήνα δεν έχει ανέβει ποτέ το παιδί, ότι είναι στα Εξάρχεια, ότι είναι αναρχικός, ότι είναι λέει, σας διαβάζω επί λέξει, ότι είναι λέει ο γιος του Πάνου λίγο με τη Ρούπα», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Διαβάστε περισσότερα κάνοντας κλικ ΕΔΩ

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

περιπολικο

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: «Θα γινόταν φονικό» – 39χρονος απείλησε να βλάψει τη μητέρα του

Ο 39χρονος είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, ενώ στο παρελθόν έχει καταδικαστεί και έχει εκτίσει ποινές…

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

5794007

Δίκη Πισπιρίγκου: Έκλαιγε στην αγκαλιά της η αδερφή της – «Το μωρό ήταν σαν να σύρθηκε στο μαξιλάρι» (Video)

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίζεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, που καταδικάστηκε για τον φόνο της…