Newsroom

Newsroom

Πρόοδος στη διάσκεψη και πολιτική απόφαση για παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στη διάσκεψη για την Ελλάδα, στις Βρυξέλλες, όπου καταγράφεται πρόοδος, σύμφωνα με πληροφορίες. Στις συζητήσεις σημειώθηκε…

tsipras trapezi

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στη διάσκεψη για την Ελλάδα, στις Βρυξέλλες, όπου καταγράφεται πρόοδος, σύμφωνα με πληροφορίες. Στις συζητήσεις σημειώθηκε σύγκλιση στη διαδικασία, όπως αναφέρει ευρωπαϊκή πηγή, ενώ συζητούνται μεταρρυθμίσεις που θα μπορούσαν να υιοθετηθούν άμεσα. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, υπάρχει μια πολιτική απόφαση για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, και κατά πάσα πιθανότητα θα διεξαχθεί έκτακτο Εurogroup για να προωθήσει τα θέματα μέσα στις επόμενες μέρες.

Στη συνάντηση απόψε, συζητήθηκαν και οι ανάγκες ρευστότητας της Ελλάδας. Ο Έλληνας πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τους εταίρους ότι δεν υπάρχει πρόβλημα μέχρι τον Απρίλιο. Επίσης, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Γιούνκερ άσκησε έντονη κριτική στον κ. Τσίπρα για την επιθετική ρητορική του έναντι της Ευρώπης, αλλά και για την συμπεριφορά των ελληνικών αρχών στα τεχνικά κλιμάκια των ευρωπαϊκών θεσμών στην Αθήνα.