«Προμηθέας Δεσμώτης» – Η sold out παράσταση στα θέατρα της Αττικής

Ο «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία του Άρη Μπινιάρη με τον Γιάννη Στάνκογλου στον ομώνυμο ρόλο και σε παραγωγή του Θεάτρου Πορεία σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, συνεχίζει την θριαμβευτική πορεία του σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην Αττική.

Μετά από 2 καλοκαίρια με sold out παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα, ο Προμηθέας Δεσμώτης κλείνει τον πολύ επιτυχημένο κύκλο του σε επιλεγμένα φεστιβάλ της Αττικής.Ο Προμηθέας Δεσμώτης, σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη με τον Γιάννη Στάνκογλου στον ομώνυμο ρόλο για 7 τελευταίες παραστάσεις στην Αττική.

Στην τραγωδία, ο Αισχύλος πραγματεύεται την αντίσταση του αλυσοδεμένου στον Καύκασο Προμηθέα, να υποκύψει στο θέλημα του «ανελέητου» Διός. Πρόκειται για μία σπαρακτική επίκληση του πάσχοντος θεού για τον άνθρωπο. Μία επίκληση ενιαία, με συνεχή κλιμάκωση από την αρχή ως το τέλος, για τον άνθρωπο. Ένας ασταμάτητος αγώνα κατά της δύναμης της εξουσίας…

Σε μία εξαιρετική διανομή, μεταξύ άλλων, τον ρόλο του Προμηθέα ερμηνεύει ο Γιάννης Στάνκογλου, τον ρόλο του Ερμή ο Ιωάννης Παπαζήσης, τον ρόλο του Ωκεανού ο Αλέκος Συσσοβίτης, τον ρόλο της Ιούς η Νάνσυ Μπούκλη, τον ρόλο του Ηφαίστου ο Δαυίδ Μαλτέζε, τον ρόλο του Κράτους ο Άρης Μπινιάρης και τον ρόλο της Βίας ο Κωνσταντίνος Γεωργαλής.

Ο σκηνοθέτης σημειώνει:

Στον «Προμηθέα Δεσμώτη» η σύλληψη, η δομή, η επεξεργασία του μύθου, έχουν για κέντρο τους την μορφή του πάσχοντος θεού-προφήτη που ορθώνεται, για τον άνθρωπο, απέναντι στον απολυταρχικό μηχανισμό μιας τυραννίδας. Η παράσταση αποτελεί ένα ταυτόχρονα θεατρικό και μουσικό γεγονός. Οι ηθοποιοί αντλούν πληροφορίες από την ρυθμικότητα του κειμένου και μεταβολίζουν, με το σώμα και τη φωνή, σε θεατρική δράση, τον ήχο και το ρυθμό του ποιητικού λόγου. Με όχημα την μουσική, δημιουργούν, μια δυναμική πλατφόρμα αναπαράστασης και αναδεικνύουν συγκινησιακά φορτία από το πεδίο της αρχαίας τραγωδίας. Χορωδιακά μέρη, μελωδίες και δυναμικοί ρυθμοί, δημιουργούν ένα παλλόμενο και ζωντανό ηχητικό περιβάλλον, μέσα από το οποίο αναδεικνύονται τα πρόσωπα μιας

Άρης Μπινιάρης

ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

12 Σεπτεμβρίου:
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
Θέατρο Άλσους “Δ. Κιντής”

13 Σεπτεμβριου:
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Βεάκειο Θέατρο

14 Σεπτεμβριου:
ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ
Θέατρο “Αλίκη Βουγιουκλάκη”

16 Σεπτεμβρίου:
ΝΙΚΑΙΑ
Κατράκειο Θέατρο

17 & 18 Σεπτεμβρίου:
ΠΑΠΑΓΟΥ
Κηποθέατρο Παπάγου

19 Σεπτεμβρίου:
ΒΥΡΩΝΑΣ
Θέατρο Βράχων

 

Κρήτη: Νέα καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία-Γρονθοκόπησε τη φίλη του κι εξαφανίστηκε

Κρήτη: Νέα καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία-Γρονθοκόπησε τη φίλη του κι εξαφανίστηκε

Νέα καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία έρχεται στο φως της δημοσιότητας με θύμα μια γυναίκα από…