Προκλητικός Βορίδης για την κηδεία του τέως Βασιλιά: «Ανησυχείτε μήπως δημιουργηθούν παλάτια;» (video)

«Φτάνουμε να συζητάμε παράλογα πράγματα εξαιτίας των εμμονών της Αριστεράς» δήλωσε ο Βορίδης για την κηδεία του τέως Βασιλιά

βορίδης για τέως Βασιλιά

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 για την κηδεία του τέως Βασιλιά, ξεκαθάρισε ότι: «παρευρέθηκα στην κηδεία του τέως βασιλιά διότι με προσκάλεσαν, δεν εκπροσωπούσα την κυβέρνηση»

Επιπλέον, ο Υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε ότι οι τίτλοι ευγενείας δεν αναγνωρίζονται από το ελληνικό Σύνταγμα, ωστόσο «εφόσον αναγνωρίζονται από τις ξένες αρχές, οφείλουμε να το σεβαστούμε».

«Γιατί μας απασχολεί τόσο πολύ το ζήτημα των προσφωνήσεων, έχουμε κάτι να φοβηθούμε… Ανησυχείτε μήπως δημιουργηθούν παλάτια;», αναρωτήθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τους έτερους καλεσμένους της εκπομπής, Αμαλία Κάτζου και Γιώργο Καραμέρο.

Συνεχίζοντας, ο Μάκης Βορίδης ανέφερε ότι «δεν γινόταν να μην εκπροσωπηθεί η ελληνική κυβέρνηση, δεδομένου του αξιώματος που κάποτε κατείχε ο τέως βασιλιάς», ενώ «η έννοια της ιδιωτικότητας συνάγεται διότι επιλέχθηκαν συγκεκριμένες ενέργειες για την τελετή».

«Φτάνουμε να συζητάμε παράλογα πράγματα εξαιτίας των εμμονών της Αριστεράς. Η γελοιότητα και ο παραλογισμός της, αντί να κάνει μια θεμιτή ιστορική συζήτηση, είναι ότι συνδέει τη βασιλεία με τη συγκεκριμένη τελετή», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι η κηδεία δεν συνδέεται με την πολιτική αποτίμηση της βασιλείας στην Ελλάδα, αλλά ο θάνατος ενός προσώπου είναι ευκαιρία για την ιστορική του αποτίμηση.

Τέλος, ο υπουργός αναφερόμενος στο ζήτημα της απαγόρευσης της υποψηφιότητας του Ηλία Κασιδιάρη για τις επερχόμενες εκλογές, τόνισε ότι «ένα μέλος εγκληματικής οργάνωσης δεν μπορεί να υποδύεται τον αρχηγό».