Προκλητικός Πορτοσάλτε για Τέμπη: «Γελοιότητα η συλλογή υπογραφών» (video)

«Είναι σαν να ζούμε σε μια δημοκρατία την οποία οι ίδιοι θέλουν να την κάνουν μπανανία», ανέφερε ο Άρης Πορτοσάλτε για την προσπάθεια συγγενών και επιζώντων να δικαιωθούν οι 57 ψυχές που χάθηκαν στο έγκλημα στα Τέμπη

Πορτοσάλτε

O Άρης Πορτοσάλτε κλήθηκε στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΙ να σχολιάσει την συζήτηση στη βουλή επί του πορίσματος της εξεταστικής για τα Τέμπη και στην προσπάθεια του να καλύψει για ακόμα μια φορά την κυβέρνηση έκανε μια ανεκδιήγητη δήλωση για την προσπάθεια των συγγενών και των επιζώντων για δικαίωση.

Πιο συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος χαρακτήρισε «γελοιότητες» την συλλογή των υπογραφών, ενώ τόνισε πως η κοινή γνώμη έχει διαμορφώσει μια άποψη και υπάρχει μια ψύχωση.

«Αυτό που βάζουν την κοινωνία και μαζεύει υπογραφές είναι γελοιότητες. Είναι γελοιότητες πραγματικά. Είναι σαν να ζούμε σε μια δημοκρατία την οποία οι ίδιοι θέλουν να την κάνουν μπανανία», είπε χωρίς ντροπή ο Άρης Πορτοσάλτε σχολιάζοντας το ψήφισμα για το έγκλημα στα Τέμπη, στο οποίο περισσότεροι από 1,3 εκατ. πολίτες έχουν βάλει την υπογραφή τους ζητώντας να μπει τέλος στη συγκάλυψη και να ενεργοποιηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Πάντως τα λεγόμενά του δείχνουν την γενικότερη αναταραχή που υπάρχει στο κυβερνητικό στρατόπεδο για το έγκλημα στα Τέμπη, με τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης να μιλά για συγκάλυψη, ενώ το Ευρωκοινοβούλιο διαμηνύει ότι η υπόθεση θα παραμείνει ανοιχτή και θα προωθηθεί στης ανάλογες επιτροπές.

Μάλιστα, ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ έκανε λόγο και για «ψύχωση» στην ελληνική κοινή γνώμη σχετικά με την υπόθεση του Κώστα Αχ. Καραμανλή.

«Αν η οικογένεια Καραμανλή σέβεται τον ιδρυτή της παρατάξεως θα έπρεπε η ίδια να δώσει την ευχή της στον νεότερο Κώστα Καραμανλή αποποιούμενος τη βουλευτική του ασυλία να παρουσιαστεί στο δικαστήριο προκειμένου η ελληνική κοινή γνώμη να βγάλει από μέσα της την ψύχωση.

Υπάρχει μια ψύχωση. Δεν κρίθηκαν τα Τέμπη στις δύο εκλογές όπως εφάνη. Όπως φαίνεται τώρα το κόστος για την κυβέρνηση είναι μεγαλύτερο τώρα παρά όταν έγινε το δυστύχημα».

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στη Ηλεία: 28χρονος αυτοκτόνησε δίπλα από τον τάφο του πατέρα του

Θεσσαλονίκη: Σκοτώθηκε δίπλα στο 9χρονο παιδί του – Σοκαριστικές αποκαλύψεις για το τροχαίο δυστύχημα (video)

Τέμπη: «Καρφιά» βουλευτή της ΝΔ για Καραμανλή – «Εγώ θα είχα παραιτηθεί από την ασυλία» (video)

Τέμπη: Απομάκρυναν μάρτυρα «κλειδί» που κατέθεσε για τη Σύμβαση 717 (video)