Προκλητικός ο Νταβούτογλου: Καμία χώρα δεν πρέπει να μας ζητεί να απολογηθούμε

Σε μία αν μη τι άλλο προκλητική δήλωση προχώρησε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου από τις Βρυξέλλες, καθώς απέρριψε κάθε αίτημα ή απαίτηση συγγνώμης ή κάθε είδους απολογία από την τουρκική πλευρά για την

ntavoytogloy 1

Σε μία αν μη τι άλλο προκλητική δήλωση προχώρησε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου από τις Βρυξέλλες, καθώς απέρριψε κάθε αίτημα ή απαίτηση συγγνώμης ή κάθε είδους απολογία από την τουρκική πλευρά για την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους την περασμένη Τρίτη.

«Καμία χώρα δεν πρέπει να μας ζητεί να απολογηθούμε», τόνισε ο τούρκος πρωθυπουργός, μετά τη στήριξη που του παρείχε η Βορειοατλαντική Συμμαχία για το ζήτημα της προστασίας του τουρκικού εναερίου χώρου.

Μετά τη συνάντηση του με τον γενικό γραμματέα του NATO, Γενς Στόλτεμπεργκ, ο κ. Νταβούτογλου σημείωσε ότι ο κίνδυνος για ανάλογο περιστατικό στο μέλλον παραμένει υψηλός, όσο η Ρωσία και ο διεθνές συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ κατά του Ισλαμικού Κράτους πραγματοποιούν πλήγματα στη Συρία, χωρίς μεταξύ τους συντονισμό.

Η κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους ήταν η πρώτη, εδώ και δεκαετίες, άμεση στρατιωτική εμπλοκή χώρας – μέλους του NATO με τη Ρωσία (ή παλαιότερα τη Σοβιετική Ένωση) και έχει οδηγήσει τη Μόσχα σε σκληρά αντίμετρα κατά της Άγκυρας, τα οποία θα ενεργοποιηθούν από τις αρχές του 2016.

 

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…