Newsroom

Newsroom

Προκλητικός ο Νετανιάχου για το αιματοκύλισμα στη Γάζα: «Δεν τελείωσε ακόμα»

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου προειδοποίησε σήμερα ότι οι επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας δεν πρόκειται να τερματιστούν σύντομα, μετά την εντατικοποίηση των πληγμάτων στον παλαιστινιακό θύλακα, όπου έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 100 άνθρωποι τις τελευταίες ημέρες

1000 2

«Λέω ότι θα επιφέρουμε βαρύ πλήγμα στη Χαμάς και τις άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις (..) Πληρώνουν και θα συνεχίσουν να πληρώνουν ακριβά. Δεν τελείωσε ακόμα», είπε ο Νετανιάχου, αφού ολοκληρώθηκε μια συνεδρίαση στο υπουργείο Άμυνας, προαναγγέλλοντας μια πιθανή ενίσχυση των πληγμάτων.

Το Ισραήλ συνεχίζει την πίεση στη Γάζα, με αεροπορικά πλήγματα και πυρά πυροβολικού στον πυκνοκατοικημένο θύλακα.

Μεταξύ των στόχων, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, είναι το δίκτυο των σηράγγων μέσω των οποίων μετακινούνται στη Λωρίδα της Γάζας οι μαχητές και τα ηγετικά στελέχη της Χαμάς, καθώς επίσης και μια «τρομοκρατική ταξιαρχία» που είναι έτοιμη να εκτοξεύσει ρουκέτες προς το ισραηλινό έδαφος.

Εκκλήσεις για τερματισμό της βίας

«Η βία πρέπει να σταματήσει» τονίζει η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν εκφράζοντας την ανησυχία της για την κατάσταση στη λωρίδα της Γάζας.

Η ίδια, καταδικάζει «τις αδιάκριτες επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ» προσθέτοντας ότι «οι πολίτες πρέπει να προστατεύονται και από τις δύο πλευρές».

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν επισήμανε από την πλευρά του ότι είναι «επείγουσα η επιστροφή στην ειρήνη» στη Μέση Ανατολή. Ο ίδιος κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου επεσήμανε το «δικαίωμα αυτοάμυνας» του Ισραήλ εκφράζοντας παράλληλα «την ανησυχία του για τον άμαχο πληθυσμό στη Γάζα».

Ο ίδιος επανέλαβε προς τον πρωθυπουργό του Ισραήλ την ανάγκη «να μπει ένα τέλος στην κλιμάκωση της βίας στη Μέση Ανατολή» και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τα θύματα του Ισραήλ «καταδικάζοντας απερίφραστα» τη Χαμάς και άλλες τρομοκρατικές.

«Σε αυτήν την επέτειο της δημιουργίας του κράτους του Ισραήλ, ο πρόεδρος της γαλλικής Δημοκρατίας επανέλαβε την αδιάκοπη δέσμευσή του στην ασφάλεια του Ισραήλ και στο δικαίωμά του να υπερασπίζεται τον εαυτό του, με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο», συμπλήρωσε η γαλλική προεδρία.

Χθες, ο Γάλλος πρόεδρος είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούτ Αμπάς. «Η Γαλλία θα αναλάβει τον ρόλο που της αναλογεί στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών» που θα διεξαχθεί την Κυριακή, το απόγευμα σημειώνει η γαλλική προεδρία.

«Τρομοκρατικές επιθέσεις» χαρακτήρισε η Γερμανία μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέφεν Ζάιμπερτ τις εκτοξεύσεις ρουκετών της Χαμάς προς το Ισραήλ προειδοποιώντας ότι δεν θα ανεχθεί «αντισημιτικές διαδηλώσεις» στη χώρα. Παράλληλα ο ίδιος επεσήμανε ότι η κυβέρνηση της Άνγκελα Μέρκελ υποστηρίζει «το δικαίωμα του Ισραήλ στη νόμιμη άμυνα εναντίον των επιθέσεων αυτών. Αυτά τα πυρά ρουκετών πρέπει να σταματήσουν αμέσως».

Να σταματήσουν τις χειρότερες συγκρούσεις που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς κάλεσε τα Ηνωμένα Έθνη και τις μουσουλμανικές χώρες ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τονίζοντας ότι η Άγκυρα θα στηρίξει οποιαδήποτε πρωτοβουλία του ΟΗΕ για τον τερματισμό της βίας.

Χαρακτηρίζοντας «κράτος τρομοκράτη» το Ισραήλ, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι έχει συζητήσει τις συγκρούσεις στη Γάζα με 19 επικεφαλής χωρών.

«Καλούμε κάθε κράτος και κάθε θεσμό, ανεξαρτήτως της θρησκείας και της προέλευσής του, να δράσει το συντομότερο δυνατόν ενάντια στις επιθέσεις του Ισραήλ», δήλωσε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι τηρούν σιγή ή στηρίζουν ανοιχτά την αιματοχυσία εκ μέρους του Ισραήλ, θα πρέπει να ξέρουν ότι μια μέρα θα έρθει η σειρά τους.

«Είναι επιτακτική ανάγκη το ΣΑ του ΟΗΕ να λάβει γρήγορα μέτρα για να διασφαλίσει την ειρήνη και την ηρεμία στην Ιερουσαλήμ», πρόσθεσε ο Ερντογάν και πρόσθεσε ότι ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας, που αριθμεί 57 μέλη και προβάλλεται ως η συλλογική φωνή του μουσουλμανικού κόσμου, θα έπρεπε να αναλάβει δράση. «Αν δεν πάρει άμεσα ξεκάθαρη και αποτελεσματική στάση, θα θεωρηθεί ότι αρνήθηκε την ύπαρξή του», σημείωσε ο ίδιος .

Διαδοχικές τηλεφωνικές συνομιλίες με τον Γάλλο και τον Ιρλανδό ομόλογό του για τις συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας είχε και ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, ο επικεφαλής της αιγυπτιακής διπλωματίας συζήτησε με τον Γάλλο ομόλογό του Ζαν Υβ Λε Ντριάν τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών στην Ιερουσαλήμ, καθώς και τις εξελίξεις που σχετίζονται με τη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Αιγύπτιος ΥΠΕΞ τόνισε κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Γάλλο ομόλογό του την ανάγκη να τερματιστούν οι ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα και η αιματοχυσία με πλήρη και άμεση κατάπαυση του πυρός, ώστε να μπορέσουν να ξεκινήσουν και πάλι οι πολιτικές προσπάθειες για την οριστική διευθέτηση του παλαιστινιακού ζητήματος.

Παράλληλα, ο Σ. Σούκρι συνομιλώντας με τον Ιρλανδό ομόλογό του Σάιμον Κόβενι, αναφέρθηκαν στις προσπάθειες του ΣΑ του ΟΗΕ, δεδομένου του ότι η Ιρλανδία αποτελεί μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Zantac: Τεράστιες αποζημιώσεις 100 εκατ. δολαρίων μετά από 4.000 αγωγές στις ΗΠΑ – Συνδέουν το φάρμακο με καρκίνο (Έγγραφα)

Zantac FAQs img

Zantac: Τεράστιες αποζημιώσεις 100 εκατ. δολαρίων μετά από 4.000 αγωγές στις ΗΠΑ – Συνδέουν το φάρμακο με καρκίνο (Έγγραφα)

Όπως μετέδωσε το Bloomberg, η συμφωνία προβλέπει την καταβολή 25.000 δολαρίων σε κάθε χρήστη.

Βίσση για αντιδράσεις με συνέντευξη Καρβέλα: «Τι να τον δω; Αυτόν αγάπησα, αυτόν ερωτεύτηκα, αυτόν πιστεύω» (Video)

0359vissikareb0710

Βίσση για αντιδράσεις με συνέντευξη Καρβέλα: «Τι να τον δω; Αυτόν αγάπησα, αυτόν ερωτεύτηκα, αυτόν πιστεύω» (Video)

Τον ξαναγνώρισε ο κόσμος που δεν τον ήξερε, πρόσθεσε η τραγουδίστρια.

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Δεν θα γίνει η συναυλία του στο Columbia – Η συγκλονιστική ανάρτηση για όσα ζει αυτές τις μέρες στις ΗΠΑ

Αλκίνοος Ιωαννίδης

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Δεν θα γίνει η συναυλία του στο Columbia – Η συγκλονιστική ανάρτηση για όσα ζει αυτές τις μέρες στις ΗΠΑ

«Είδα την είσοδο της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο Columbia» - Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ανακοίνωσε πως η…

Πώς μέσα σε 35 λεπτά ο γνωστός YouTuber Άγγελος Κυρίτσης κάνει φύλλο και φτερό το succes story του Κυριάκου Μητσοτάκη (video)

Κυριτσης Μητσοτακης

Πώς μέσα σε 35 λεπτά ο γνωστός YouTuber Άγγελος Κυρίτσης κάνει φύλλο και φτερό το succes story του Κυριάκου Μητσοτάκη (video)

Ένα βίντεο περίπου μισής ώρας που «τσακίζει» όλη την πορεία του Κυριάκου Μητσοτάκη