Προκλητικός ο Κοντολέων, επικαλέστηκε ξανά το απόρρητο

Σε αντίθεση με τους προηγούμενους μάρτυρες, Γιάννη Ρουμπάτη και Θεόδωρο Δραβίλλα, ο καρατομημένος διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων, αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των μελών της Εξεταστικής Επιτροπής για τις παρακολουθήσεις.

ΕΚ ΚοντολεωνΠ

Για ακόμα μια φορά, ο αποπεμφθείς διοικητής της ΕΥΠ, Παναγιώτης Κοντολέων, αρνήθηκε να αποκαλύψει το παραμικρό σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών, που έχει φέρει σε δεινή θέση το Μέγαρο Μαξίμου και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν από τον πρωθυπουργό να άρει το απόρρητο, ώστε να καταθέσει ο Παναγιώτης Κοντολέων τα πραγματικά γεγονότα, με την ΝΔ να απορρίπτει με συνοπτικές διαδικασίες την πρόταση. Η εξέταση του πρώην διοικητή της ΕΥΠ τελικά διακόπηκε και θα συνεχιστεί το πρωί της Πέμπτης.

 

Συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης Κοντολέων ακολούθησε κατά γραμμή την ομερτά που έχει επιβάλλει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση.

«Δεν θα πω εάν παρακολουθούσαμε ή όχι τον Ανδρουλάκη» φέρεται να είπε με εριστικό ύφος ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ παρακολουθούσε τον Ανδρουλάκη. «Επικαλούμαι το απόρρητο! Ήρθα γιατί με καλέσατε, αλλά δεν θα πω τίποτα» δήλωσε σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Documento.

O Παναγιώτης Κοντολέων ισχυρίστηκε δε ότι δεν γνωρίζει το άρθρο 224 του Ποινικού Κώδικα, ούτε το άρθρο 43 του Κανονισμού της Βουλής, ενώ μάλιστα με απάντησε με πρωτοφανή τρόπο για την τοποθέτηση του στο τιμόνι της ΕΥΠΑ: «Τα ένσημά μου στην πιάτσα με έκαναν κατάλληλο για τη θέση του διοικητή της ΕΥΠ» φέρεται να είπε και πρόσθεσε: «δεν γνωρίζω αν τον Ιούλιο του 2019 είχα τα τυπικά προσόντα για να διοριστώ». Ο ίδιος αποκάλεσε νόμιμη την παρακολούθηση του Ανδρουλάκη και δήλωσε πως δεν υπάρχει κάποια απαγόρευση σε σχέση με την παρακολούθηση βουλευτών ή ευρωβουλευτών. «Άλλωστε, αν υπήρχε νομικό πρόβλημα, η κ. Βλάχου δεν θα ενέκρινε την επισύνδεση» φέρεται να είπε.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Κοντολέων κάλυψε τον Μητσοτάκη δηλώνοντας ότι δεν είχε ενημερωθεί για καμία παρακολούθηση…

 

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…