Προκλητικός Μπακογιάννης: «Δεν είναι καν Έλληνες αυτοί που διαμαρτύρονται για το μετρό στα Εξάρχεια» (Video)

Τον ξεσηκωμό σύσσωμης της γειτονιάς των Εξαρχείων, συλλογικοτήτων και των παρατάξεων της Aριστεράς που έχει προκαλέσει η έναρξη των έργων για την οριοθέτηση του σταθμού του Μετρό στην πλατεία, καθώς και το έργο «ανάπλασης» στο Λόφο του Στρέφη, σχολίασε - σε προκλητικό τόνο - και με ρατσιστικές διαθέσεις, ο δήμαρχος της Αθήνας.

EK MPAKOGIANNIS

«Τα έργα στα Εξάρχεια και η ανάπλαση στο Λόφο του Στρέφη θα γίνουν», ξεκαθάρισε ο Κώστας Μπακογιάννης. Με μια γερή «δόση» ρατσισμού, ο δήμαρχος Αθηναίων στη συνέχεια, κάνει λόγο για «πολιτικό φετίχ» σε ό,τι αφορά τον τρόπο που «μερικοί» βλέπουν τα Εξάρχεια, τον Στρέφη και τα κοντέινερ στα σχολεία της Αθήνας, οι οποίοι εκτός από πολύ λίγοι…δεν είναι καν Έλληνες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ, τα έργα για την κατασκευή του σταθμού του μετρό στα Εξάρχεια και την ανάπλαση στο Λόφο του Στρέφη θα προχωρήσουν κανονικά.

«Εννοείται ότι θα γίνει το μετρό, δεν υπάρχει καμία συζήτηση γι’ αυτό» είπε ο κ. Μπακογιάννης παρότι στη συνέχεια διευκρινίζει βέβαια ότι «δεν είναι έργο του Δήμου».

Ο δήμαρχος Αθηναίων, σημείωσε δε ότι δεν είναι οι μόνιμοι κάτοικοι οι οποίοι αντιδρούν στα έργα, αλλά μια μικρή ομάδα ατόμων που βρήκαν αφορμή για να δώσουν μια μάχη ιδεοληπτική, καθώς βλέπουν τα Εξάρχεια σαν «πολιτικό φετίχ».

«Είναι η λογική του απόλυτου μηδενισμού», πρόσθεσε, θυμίζοντας τις αντιδράσεις που υπήρξαν στη δίχρονη προσχολική αγωγή για 1.200 παιδάκια σε όλη την Αθήνα.  Στο κάδρο προσέθεσε τόσο τις διαμαρτυρίες για την παραχώρηση της χρήσης του λόφου του Στρέφη σε ιδιώτη μέσω «ανάπλασης», όσο και την προσθήκη κοντέινερ μέσα στα ήδη ασφυκτικά μικρά προαύλια σχολείων, αντί της εξασφάλισης νέων χώρων διδασκαλίας για την προσχολική αγωγή.

Κάποια στιγμή μάλιστα, αναφερόμενος στους κατοίκους της Κυψέλης και άλλων περιοχών που πρωτοστάτησαν στη δραματική μείωση του προαύλιου χώρου στα δημόσια σχολεία, είπε πως «ορθώνανε το ανάστημά τους λες και είναι στην πλατεία Τιεν αν Μεν, ενάντια στα μηχανήματα» και ότι «είναι οι ίδιοι που σήμερα αντιδρούν στην πλατεία Εξαρχείων και το λόφο του Στρέφη».

Και για να μην υπάρξει καμία πιθανότητα παρανόησης, ο κ. Μπακογιάννης έγινε απολύτως σαφής για το ποιους θεωρεί δημότες της Αθήνας και ποιους μάλλον όχι:

«Δεν είναι πολλοί, μην νομίζετε, κάποιες δεκάδες είναι που περιφέρονται. Αρκετοί από αυτούς, δεν είναι καν Έλληνες…».

Δείτε το βίντεο:

Ο κ. Μπακογιάννης δεν προέκυψε αίφνης να προσεγγίζει ρατσιστικές και άλλες εθνικιστικές θέσεις. Ήδη από την αρχή της δημαρχίας του έχει στοχοποιηθεί για τις ακροδεξιές επιλογές του στο Δήμο Αθηναίων.

Προεξάρχουσες είναι οι περιπτώσεις των Δήμητρας-Ινές Αγγελή-Λυκούδη και Κατερίνας Γκαγκάκη, που αναγκάστηκαν τελικά να παραιτηθούν για τις σχέσεις με την Χρυσή Αυγή και για σεξιστικά σχόλια κατά φοιτήτριας που είχε δεχθεί σεξουαλική προσβολή.

Όπως ο ίδιος ο δήμαρχος της Αθήνας έχει δηλώσει, «δεν υπάρχει λόγος» για ψηφίσματα καταδίκης των νεοναζιστικών επιθέσεων στην Αθήνα, μετά την καταδίκη της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης. Άλλωστε, για να έρθει η «ανάπτυξη» πρέπει πρώτα όλα να «πάνε δεξιά»…

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

σφαιρα

Άνω Λιόσια: Αδέσποτη σφαίρα βρέθηκε στο προαύλιο Δημοτικού σχολείου (video)

Αδέσποτη σφαίρα εντοπίστησε σε προαύλιο δημοτικού σχολείου στη Δυτική Αττική, επαναφέροντας μνήμες από την τραγωδία…

Ρέθυμνο: Φοιτήτρια καταγγέλλει εισβολή αστυνομικών στο σπίτι της-Προσαγωγές αλληλέγγυων στον λαό της Παλαιστίνης

astynomia rethimno

Ρέθυμνο: Φοιτήτρια καταγγέλλει εισβολή αστυνομικών στο σπίτι της-Προσαγωγές αλληλέγγυων στον λαό της Παλαιστίνης

Αφορμή για την επιχείρηση -σύμφωνα με την καταγγελία- ήταν να βρεθεί ποιος έγραψε συνθήματα υπέρ…

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή για ναρκωτικά τρεις από τους συλληφθέντες στην επιχείρηση της ΕΛΑΣ

6199823 1 1

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή για ναρκωτικά τρεις από τους συλληφθέντες στην επιχείρηση της ΕΛΑΣ

Οι δέκα κατηγορούμενοι οδηγηθήκαν το πρωί ενώπιον της 4ης τακτικής ανακρίτριας ενώπιον της οποίας απολογήθηκαν…

NBA: Συγκλονίζει ο Τζοέλ Εμπίντ – «Πάσχω από σύνδρομο παράλυσης στο πρόσωπο, δεν τα παρατάω» (video)

Joel Embiid speaks on eye injury being diagnosed as Bells Palsy 0 4 screenshot

NBA: Συγκλονίζει ο Τζοέλ Εμπίντ – «Πάσχω από σύνδρομο παράλυσης στο πρόσωπο, δεν τα παρατάω» (video)

Το τι περνάει τον τελευταίον καιρό αποκάλυψε ο μπασκετμπολίστας Τζοέλ Εμπίντ