Newsroom

Newsroom

Προκλητικός o Άδωνης: Γιατί να πάρουμε λεωφορεία; Αν πάρουμε κι άλλα θα κοπούν συντάξεις

«Τι να τα κάνουμε τα λεωφορεία. Να τα κάνουμε βόλτα στο Σύνταγμα;» αναρωτιέται προκλητικά ο Άδωνης Γεωργιάδης, εν μέσω έξαρσης της πανδημίας και απίστευτου συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

adonis 5

Με το δεύτερο κύμα της πανδημίας να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, και παρά τα ευχολόγια της κυβέρνησης και την επίκληση στην ατομική ευθύνη, χιλιάδες πολίτες συνωστίζονται στα λιγοστά μέσα μαζικής μεταφοράς για να πάνε στη δουλειά τους,  θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την υγεία τους.

Αυτή τη στιγμή διάλεξε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας για να υψώσει για άλλη μια φορά τον τόνο της φωνής του σε τηλεοπτική εκπομπή, όταν ρωτήθηκε για την αύξηση των λεωφορείων.

«Τι να τα κάνουμε τα λεωφορεία. Τι να κάνουμε 1.000 λεωφορεία. Να τα κάνουμε βόλτα στο Σύνταγμα;» αναρωτήθηκε εριστικά και συνέχισε φωνάζοντας: «Κι εγώ λέω να πάρουμε ένα εκατομμύριο λεωφορεία και να κόψουμε τις συντάξεις και τους μισθούς των Ελλήνων».

ΣΥΡΙΖΑ: Απύθμενο θράσος Γεωργιάδη

Για απύθμενο θράσος εγκαλεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις δηλώσεις Γεωργιάδη για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Η κυβέρνηση άφησε απροετοίμαστη τη χώρα και το ΕΣΥ στη δίνη του δεύτερου κύματος της πανδημίας. Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που καλούνται να τηρούν αποστάσεις ασφαλείας στοιβάζονται καθημερινά στα ανύπαρκτα δρομολόγια των δημοσίων συγκοινωνιών και ο κ. Γεωργιάδης με απύθμενο θράσος διερωτάται «τι να τα κάνουμε 1000 επιπλέον λεωφορεία; Να τα κάνουμε βόλτα στο Σύνταγμα;».

Την ίδια ώρα η καθηγήτρια επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού, μίλησε ξεκάθαρα για τις κυβερνητικές ευθύνες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: «Πρέπει να το κάνεις εύκολο στον άνθρωπο που είναι αναγκασμένος να στιβάζεται στα ΜΜΜ για να πάει στη δουλειά του. Εκεί που υπάρχει ευθύνη του κράτους δεν υλοποιούνται τα μέτρα».

Δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο από τον κ. Γεωργιάδη που πριν από λίγους μήνες δήλωνε για τον κόσμο που βρέθηκε σε απόγνωση εν μέσω πανδημίας: “τι να κάνει τη ρευστότητα; Πόσο να φάει; 300 κιλά να γίνουν;”

Όμως δεν περιμέναμε από την κυβέρνηση της ΝΔ και να φτάσουν στο σημείο να είναι τόσο ερειστικοί και θρασείς απέναντι στους πολίτες που καθημερινά διακινδυνεύουν την προσωπική τους υγεία για να πάνε στις δουλειές τους.».

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…