Προκλητικό «non paper» της ΝΔ για να υπερασπιστεί το όργιο καταστολής στη Νέα Σμύρνη

Ο «σφυγμός της ΝΔ» φαίνεται να παίρνει τα χαρακτηριστικά εντύπου απροκάλυπτης κυβερνητικής προπαγάνδας αλλά και οργάνου που προάγει τον χαφιεδισμό. «Εχθρός» αυτή τη φορά, οι κάτοικοι της Νέας Σμύρνης.

NewsRoom 08/03/2021 | 14:22

Εσωτερικό σημείωμα με οδηγίες υπεράσπισης της αστυνομικής καταστολής απέναντι στους κατοίκους της Νέας Σμύρνης έσπευσε να διακινήσει στους βουλευτές και τα στελέχη της η Νέα Δημοκρατία. 

Ο «σφυγμός της Ν.Δ.» ήρθε σήμερα να προωθήσει ένα «σκονάκι» με αναλυτικές οδηγίες, χρησιμοποιώντας μια σειρά από ψέματα και ωμή προπαγάνδα για να δικαιολογήσει το όργιο καταστολής στην πλατεία της Νέας Σμύρνης που φέρει κυβερνητική υπογραφή. Μεταξύ άλλων, δεν δίστασε να προάγει ακόμα και τον χαφιεδισμό στη χούντα, με - παράνομη, χωρίς εισαγγελική εντολή - ονομαστική αναφορά στον νεαρό που ξυλοκοπήθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις και στις πολιτικές του πεποιθήσεις, υπονοώντας ότι πολίτες της «ευρύτερης αριστεράς» είναι ανυπόληπτοι.

Με την κοινωνική κατακραυγή να κατακλύζει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς τα βίντεο των πολιτών που κατέγραψαν τον πρωτοφανή ξυλοδαρμό και την άγρια επίθεση των αστυνομικών κατά πολιτών στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, η αμυντική γραμμή που συγκροτεί η Πειραιώς και το Μαξίμου είναι να λοιδορήσει μια ολόκληρη τοπική κοινωνία, αποδίδοντας τους ψεύτικες κατηγορίες, υπερασπιζόμενοι την αστυνομική αυθαιρεσία ως κάτι το φυσιολογικό, ενώ παράλληλα επιχειρεί να κανονικοποιήσει τη στοχοποίηση ανθρώπων για τα πολιτικά τους πιστεύω και το φακέλωμα. Παράλληλα, δεν απουσιάζει και η στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, ως «ανεύθυνης αντιπολίτευσης».

Η γραμμή «άμυνας» λοιπόν της ΝΔ, στήνεται ως εξής:

-Δημοσιοποίηση του ονόματος και του επωνύμου του νεαρού που ξυλοκοπήθηκε

-Αναφορές στην πολιτική του επιλογή

-Βαρύτατες κατηγορίες ότι πήγε να αφαιρέσει όπλο αστυνομικού

-Ψέματα περί σύλληψής του σε πορεία για τον Δημήτρη Κουφοντίνα

 Oι νέες «οδηγίες» για μιντιακή κατανάλωση που μοίρασε ο «σφυγμός» μοιράστηκαν το βράδυ της Κυριακής σε βουλευτές και στελέχη της ΝΔ, με σαφή την εντολή για δημοσιοποίηση του ονόματος του νεαρού που ξυλοκοπήθηκε προσάπτοντας του την κατηγορία ότι πήγε να αφαιρέσει το υπηρεσιακό όπλο αστυνομικού, ενώ τον παρουσιάζουν ως «ανυπόληπτο» πολίτη λόγω της πολιτικής του τοποθέτησης.

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας Ιωάννης Παππάς ήταν ο πρώτος που έσπευσε να δώσει στη δημοσιότητα τη γραμμή του κόμματος την Κυριακή τα μεσάνυχτα.

Το«σκονάκι» έσπευσε να αφομοιώσει αυτούσιο ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης εξελίσσοντας μάλιστα τον εμφυλιοπολεμικό ακροδεξιό λόγο, στοχοποιώντας έναν άνθρωπο που έχει συλληφθεί στα χθεσινά γεγονότα της Νέας Σμύρνης on air μιλώντας στο Open, ενώ λίγη ώρα μετά ακολούθησε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, επαναλαμβάνοντας την παραάνω «γραμμή» από την τηλεοπτική συχνότητα του ΣΚΑΪ.