Προκλητική η Νίκη Κεραμέως για επεισόδια στο ΑΠΘ: Γιατί είναι στην επικαιρότητα αυτό το θέμα;

 Tην ώρα που τα αστυνομικά έκτροπα  στο ΑΠΘ μπήκαν στο μικροσκόπιο και της Διεθνούς Αμνηστίας, η υπουργός Παιδείας επικροτεί την αστυνομική βία.

5090298 1

Τη σοβαρή της ανησυχία εκφράζει η Διεθνής Αμνηστία σχετικά με τις αναφορές για περιττή και υπερβολική χρήση βίας από την αστυνομία εναντίον φοιτητριών και φοιτητών κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας τους στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Την ανησυχία αυτή δεν φαίνεται να συμμερίζεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Η υπουργός Παιδείας ούτε λίγο ούτε πολύ, επιρρίπτει τις ευθύνες για τα επεισόδια στους φοιτητές 

«Το ερώτημα είναι, τι δουλειά έχει ο οποιοδήποτε να μπλοκάρει την ανέγερση μιας βιβλιοθήκης;» διερωτήθηκε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο OPEN και απαντώντας σε ερώτηση για τον τραυματισμό του φοιτητή κατά τα επεισόδια στο ΑΠΘ.

«Από κει και πέρα τα όργανα της τάξης θα κάνουν τη δουλειά τους με σεβασμό απέναντι σε όλους όπως κάνουνε, αλλά από κει και πέρα δεν είναι δυνατό να συζητάμε για το αν πρέπει να τελεί ένας χώρος υπό κατάληψη ή αντί αυτού να μην επικροτούμε την προσπάθεια που κάνει το ίδιο το πανεπιστήμιο», σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Κεραμέως.

 

 

 

Η υπουργός Παιδείας επεσήμανε για τα επεισόδια επίσης: «Γιατί είναι στην επικαιρότητα αυτό το θέμα; Είναι στην επικαιρότητα γιατί επί 34 χρόνια αυτός ο χώρος τελούσε υπό κατάληψη. Θα μπορούσε και η κυβέρνηση μας να συνεχίσει για 35η φορά να μην κάνει τίποτα. Δεν επιλέξαμε αυτό. Εμείς επιλέξαμε να εφαρμόσουμε το νόμο. Ψηφίσαμε ένα νόμο στον πρώτο μήνα της διακυβέρνησής μας ο οποίος τι λέει; Ότι μπορούν οι Αρχές να επεμβαίνουν στα Πανεπιστήμια όπως και σε κάθε δημόσιο χώρο εφόσον τελούνται αξιόποινες πράξεις. Ο λόγος που σήμερα συζητάμε για το συγκεκριμένο θέμα είναι επειδή εφαρμόστηκε ο νόμος. Επειδή επιλέξαμε να βάλουμε τέλος σε μία κατάληψη. Εν έτει 2022 συζητάμε για το αν είναι φυσιολογικό να υπάρχει ένας χώρος υπό κατάληψη ή στη θέση του να χτίζεται μία βιβλιοθήκη. Η βιβλιοθήκη θα προχωρήσει».

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…