Προκλητική επίθεση ΔΙΑΣ σε ψυχίατρο όταν ζήτησε να μην οπλοφορούν εντός κλινικής

Όλα ξεκίνησαν όταν η γιατρός ζήτησε από τους αστυνομικούς φρουρούς κρατουμένου που νοσηλευόταν στην κλινική να μην οπλοφορούν μέσα σε ένα εφημερεύον ψυχιατρικό τμήμα με άλλους… 30 νοσηλευόμενους.

rsz ΔΙΑΣ

Ένα πρωτοφανές και προκλητικό περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας έλαβε χώρα το πρωί του Σαββάτου στην ψυχιατρική κλινική του νοσοκομείου της Ελευσίνας “Θριάσιο”, με «θύμα» την επιμελήτρια Β’ – ψυχίατρο Αφροδίτη Ρέτζιου, η οποία είναι και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Το περιστατικό ξεκίνησε όταν η γιατρός ζήτησε το αυτονόητο από τους αστυνομικούς φρουρούς κρατουμένου ψυχικώς πάσχοντα, νοσηλευόμενου στην κλινική, δηλαδή να μην οπλοφορούν μέσα σε ένα εφημερεύον ψυχιατρικό τμήμα με άλλους… 30 νοσηλευόμενους. Τους εξήγησε μάλιστα ότι η παράκλησή της εδράζεται τόσο στην ιατρική δεοντολογία όσο και στη σχετικά πρόσφατη τραγική εμπειρία, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ρίου, όταν αυτοκτονικός ψυχικώς πάσχων άρπαξε το όπλο φρουρού αστυνομικού και αυτοκτόνησε.

Όπως καταγγέλλουν συνδικαλιστές της ΟΕΝΓΕ, η αντίδραση των αστυνομικών ήταν επιθετική, καθώς ο ένας φρουρός έσπευσε να καλέσει ενισχύσεις, με αποτέλεσμα να φτάσουν στο νοσοκομείο άλλοι πέντε πάνοπλοι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, με απαίτηση να συλλάβουν την ψυχίατρο, και μάλιστα με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Τελικά, μετά από την παρέμβαση του διοικητή του “Θριάσιου”, η ομάδα των αστυνομικών υποχώρησε, καταγράφοντας το περιστατικό στο αστυνομικό δελτίο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, πέραν από την απαράδεκτη και σοκαριστική αντίδραση των ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.) εις βάρος της Αφροδίτης Ρέτζιου, και μάλιστα εν ώρα εφημερίας της, η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ έθεσε με τη στάση και τον λόγο της ένα πολύ σοβαρό θέμα, το οποίο αφορά την παρουσία οπλισμένων αστυνομικών εντός ψυχιατρικών κλινικών, τη σκοπιμότητα της παρουσίας τους εντός των θαλάμων νοσηλείας, καθώς και το ενδεχόμενο να τεθεί θέμα ασφάλειας για τους νοσηλευόμενους ψυχικώς πάσχοντες, ορισμένοι εκ των οποίων πάσχουν από αυτοκτονικό ιδεασμό, αλλά ακόμη και από πολύ έντονες φοβίες, οι οποίες ενδέχεται να επιταθούν στο έπακρο στη θέα τόσο των αστυνομικών στολών όσο και των όπλων.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αντιδράσεις για το περιστατικό από τις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Υγείας και Προστασίας του Πολίτη, καθώς και από την φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Κασσελάκης: Η τελευταία συνέντευξη πριν το στρατό… με τον Λιάγκα έξω από το στρατόπεδο (video)

Κασσελάκης 1

Κασσελάκης: Η τελευταία συνέντευξη πριν το στρατό… με τον Λιάγκα έξω από το στρατόπεδο (video)

Ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε για όλα λίγη ώρα πριν περάσει την πύλη του στρατοπέδου στη…

Καιρός: Πώς θα κινηθεί η νέα κακοκαιρία σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη – Τι ισχύει για την 25η Μαρτίου (video)

pexels vung nguyen 17260100

Καιρός: Πώς θα κινηθεί η νέα κακοκαιρία σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη – Τι ισχύει για την 25η Μαρτίου (video)

Φαίνεται πως ο καιρός μας έκανε τη χάρη στο ένα απ' τα δυο συνεχόμενα τριήμερα

Τσαλίκης: «Νευριάζω όταν ρωτάτε τον Οικονομόπουλο για τα ομόφυλα… βγάλε έναν επιστήμονα» (video)

Τσαλίκης Οικονομόπουλο

Τσαλίκης: «Νευριάζω όταν ρωτάτε τον Οικονομόπουλο για τα ομόφυλα… βγάλε έναν επιστήμονα» (video)

Ο Γιώργος Τσαλίκης είχε ένα μικρό ξέσπασμα όταν μίλησε για τον Νίκο Οικονομόπουλο και τα…