Προκλητική δήλωση από τον Λευτέρη Αυγενάκη για τη μηδενική αντοχή των αθλητών

Προκλητική δήλωση από τον Λευτέρη Αυγενάκη στον απόηχο της δήλωσης-αποχώρησης-Θοδωρή Ιακωβίδη εξαιτίας της αδιαφορίας του κράτους,  με τον υπουργό αθλητισμού να ρίχνει την ευθύνη στις αθλητικές ομοσπονδίες

Μεγάλο κύμα συμπαράστασης στον Θοδωρή Ιακωβίδη ο οποίος με δάκρυα στα μάτια ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Άρση Βαρών εξαιτίας της αδιαφορίας του κράτους δημιουργήθηκε τις τελευταίες ώρες.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης έσπευσε κατόπιν εορτής να αντιδράσει, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και στην ομοσπονδία της άρσης βαρών, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η προετοιμασία των αθλητών είναι εξ ολοκλήρου ευθύνη των διοικήσεων των αθλητικών ομοσπονδιών της χώρας μας και της ΕΟΕ».

Παράλληλα ανέφερε ότι μίλησε με τον Θοδωρή Ιακωβίδη να σκεφτεί δεύτερη και τρίτη φορά την απόφασή του να διακόψει, να σταματήσει τον αθλητισμό.

Συμφωνήσαμε να βρεθούμε ξανά, από κοντά, αμέσως μετά την επιστροφή του και να δούμε όλες τις παραμέτρους. Να δούμε και να αντιμετωπίσουμε από κοινού όλες τις δυσκολίες».

«Πυρά» από τα κόμματα

«Ντροπή για την Πολιτεία» χαρακτήρισε ο τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, τα όσα είπε ο Θοδωρής Ιακωβίδης «για την παντελή απουσία στήριξης», για την «έλλειψη δυνατότητας να και την έλλειψη «οικονομικής ενίσχυσης και στήριξης». Τόνισε παράλληλα πως είναι ο δεύτερος αθλητής, μετά τον Χρυσό Ολυμπιονίκη, Στέφανο Ντούσκο, «που αποκαλύπτει τις τραγικές συνθήκες και την εγκατάλειψη που αντιμετωπίζουν οι αθλητές στη χώρα μας».

Έκλεισε τη δήλωσή του λέγοντας: «Εμείς ευχαριστούμε το Θεόδωρο Ιακωβίδη, έναν μεγάλο αθλητή και άνθρωπο, που ενσαρκώνει το αθλητικό πνεύμα σε όλο του το μεγαλείο».

Η κυβέρνηση που πανηγυρίζει τις επιτυχίες των αθλητριών και αθλητών μας στο Τόκιο, τους έχει αφήσει στη μοίρα τους ανέφερε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης. Ειδικότερα, ανέφερε ότι οι δηλώσεις «του αρσιβαρίστα Θόδωρου Ιακωβίδη έρχονται να προστεθούν στα όσα επεσήμανε ο χρυσός ολυμπιονίκης Στέφανος Ντούσκος και να επιβεβαιώσουν την εικόνα της υποχρηματοδότησης και εγκατάλειψης του αθλητισμού, των αθλητών και των αθλητριών από το μνημονιακό ελληνικό κράτος -θυμόμαστε αντίστοιχα τις εγκαταστάσεις όπου έκανε προπονήσεις η Άννα Κορακάκη επί της προηγούμενης και γενικά όλων των προηγούμενων Κυβερνήσεων-.

Δεν μπορεί ο κ. Αυγενάκης και ο κ. Μητσοτάκης να θυμούνται τον αθλητισμό μόνο όταν οι αθλήτριες και οι αθλητές μας με αυταπάρνηση και αυτοθυσία πετυχαίνουν εξαιρετικά επιτεύγματα τη στιγμή που η πολιτεία είναι παντελώς απούσα και τους έχει αφήσει αβοήθητους και κυριολεκτικά “στη μοίρα τους”. Πρέπει να σταματήσει το αίσχος της εγκατάλειψης και της υποχρηματοδότησης του αθλητισμού στη χώρα μας, ειδάλλως κάθε επόμενος κυβερνητικός πανηγυρισμός θα είναι τουλάχιστον υποκριτικός».

Το τερμάτισε ο Γεραπετρίτης: Για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων φταίνε οι… παθογένειες

Το τερμάτισε ο Γεραπετρίτης: Για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων φταίνε οι… παθογένειες

Τη δική του πραγματικότητα έχτισε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, καθώς σε άρθρο του στην…