Newsroom

Newsroom

Προκλητική απουσία των υπουργών από τη Βουλή

Μόλις ένας στους επτά υπουργούς εμφανίστηκαν την Παρασκευή στη Βουλή, προκειμένου να απαντήσουν σε επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών. Παρών ήταν μόνο ο…

2019103 0

Μόλις ένας στους επτά υπουργούς εμφανίστηκαν την Παρασκευή στη Βουλή, προκειμένου να απαντήσουν σε επίκαιρες ερωτήσεις βουλευτών. Παρών ήταν μόνο ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος απάντησε κανονικά στην ερώτηση που του υποβλήθηκε.

Απουσίαζαν ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Θανάσης Τσαυτάρης, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης  και ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

“Ουδείς πείθεται ότι δέκα υπουργοί την Παρασκευή το πρωί έχουν κόλλημα και προτεραιότητες άλλες. Θα ήθελα να διαβιβαστεί από την πλευρά μας, η δυσαρέσκεια τουλάχιστον αλλά και η καταδίκη μιας τέτοιας διαδικασίας. Δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε. Ύστερα λέμε για το τι εικόνα έχει η Βουλή. Δεν είναι μόνο οι ύβρεις είναι και η απαξίωση από τα μέλη της κυβέρνησης”, διαμαρτυρήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης.

Με την παρατήρηση του κ. Βούτση συμφώνησε και η προεδρεύουσα, βουλευτής των ΑΝΕΛ, Μαρία Τσαρουχά: “Όσο και αν με λυπεί, θα συμφωνήσω μαζί σας. Επανειλημμένα το έχουμε θίξει και στη διάσκεψη (των προέδρων της Βουλής) όπως το γνωρίζετε. Είναι θέμα της κυβέρνησης, η οποία κυβέρνηση και οι υπουργοί της, όχι όλοι αλλά κάποιοι αρκετοί εκτίθενται στο σημείο αυτό”.

Ο εκ των αντιπροέδρων της Βουλής, Γιάννης Τραγάκης, απέδωσε ορισμένες απουσίες στις αυξημένες αρμοδιότητες λόγω της Ελληνικής Προεδρίας, ωστόσο σημείωσε πως το θέμα έχει τεθεί και από τον ίδιο προς τους υπουργούς.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, τα άδεια υπουργικά έδρανα προκάλεσαν την αντίδραση και του πρωθυπουργού, ο οποίος φέρεται να διεμήνυσε ότι “πρόκειται για την τελευταία φορά που συμβαίνει αυτό”.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…