Μάτι: Ξεσπιτώνουν τους πυρόπληκτους - Η επιστολή του στρατού που τους διώχνει

Πολιτκή «όχι πια δάκρυα» για τους πυρόπληκτους στο Μάτι δύο χρόνια μετά την καταστροφική πυρκαγιά

NewsRoom 31/03/2021 | 14:18

Με μια λιτή ανακοίνωση λίγων παραγράφων, ο ελληνικός στρατός ανακοίνωσε στις 24 Μαρτίου 2021 στους πυρόπληκτους από το Μάτι που φιλοξενούνταν στις εγκαταστάσεις του Αγίου Ανδρέα ότι οφείλουν να παραδώσουν τα οικήματα που τούς είχαν διατεθεί «το αργότερο μέχρι το τέλος Απριλίου».

Στην προκλητική επιστολή που είδε το φως της δημοσιότητας υποστηρίζεται πως «το μέγεθος αυτής της προσφοράς υπερέβη κάθε άλλη παρόμοια δράση της Υπηρεσίας στο παρελθόν, στο πλαίσιο της Κοινωνικής Προσφοράς».

Η αποκάλυψη έγινε από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega και αφορά 15 οικογένειες οι οποίες φιλοξενούνταν τα τελευταία δύο χρόνια στα ΚΑΑΥ του Αγίου Ανδρέα, τα οποία κανονικά χρησιμοποιούνται ως οικήματα αναψυχής για τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων.

Η επιστολή που έλαβαν οι πυρόπληκτες οικογένειες έχει ως εξής: 

«Σας γνωρίζουμε οτι παρήλθαν δύο και πλέον έτη από την καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018 στο Μάτι Αττικής.

Η Στρατιωτική Υπηρεσία εκτίμησε οτι η παρασχέθεισα υποστήριξη προς τους πληγέντες υπήρξε εξαιρετικά σημαντική, ιδιαίτερα την πρώτη περίοδο μετά την καταστροφή. Σημειώνεται οτι το μέγεθος αυτής της προσφοράς υπερέβη κάθε άλλη παρόμοια δράση της Υπηρεσίας στο παρελθόν, στο πλαίσιο της Κοινωνικής Προσφοράς.

Κατόπιν των παραπάνω, αποφασίστηκε οι διαμένοντες στα Μοτέλ του ΚΑΑΥ Αγ. Ανδρέα, όπως παραδώσουν τα διατιθέμενα σε αυτούς οικήματα, το αργότερο μέχρι το τέλος Απριλίου.

Ευχαριστούμε για την συνεργασία και είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία».