Πρόκληση Άδωνη: «Πολλές εκφάνσεις της Αριστεράς ιστορικά είχαν σχέση με τη τρομοκρατία»

Νέο προκλητικό κρεσέντο  από τον Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί πως «πολλές εκφάνσεις της Αριστεράς ιστορικά είχαν σχέση με τη τρομοκρατία».

NewsRoom 03/03/2021 | 20:05

Ο υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας στη Βουλή επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στον Θοδωρή Δρίτσα, ακόμα και στην Ιωάννα Κούρτοβικ. «Φέρεται σαν κακομαθημένο παλιόπαιδο», είπε για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, ενώ ισχυρίστηκε πως οι γιατροί έχουν την «ευθύνη» και «είναι υποχρεωμένοι να σώσουν τη ζωή του».

Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Ευκλείδης Τσακαλώτος απευθυνόμενος στην κυβέρνηση αναρωτήθηκε «τι είναι αυτά που κάνετε αυτές τις ημέρες; Λέτε πως όποιος υποστηρίζει τα δικαιώματα των φυλακισμένων είναι με την 17 Ν; Αυτό μας λέτε; Ο κ. Θ. Σοφός , δικός σας άνθρωπος, είναι με την 17Ν, η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, ο κ. Κώστα Τζαβάρας , το ΚΚΕ, το ΜέΡΑ 25, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι 17 Ν;».

 Κατηγόρησε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Γιάννη Βρούτση ότι σήμερα το πρωί σήκωσε αυτό το θέμα των δηλώσεων του Θ. Δρίτσα με την έναρξη της συζήτησης στην Βουλή καταλογίζοντάς του ότι «δεν είχε την εντιμότητα να πει ότι ο κ. Δρίτσας είπε αυτά που είπε αλλά μετά το διόρθωσε αμέσως». Μάλιστα, ανέφερε πως «όλη η ιστορία της ΝΔ , ήταν τέτοια …» και κατέθεσε στα Πρακτικά πρωτοσέλιδα εφημερίδων της εποχής της δολοφονίας του Παύλου Μπακογιάννη που έγραφαν: «Όλα δείχνουν ΠΑΣΟΚ». «Χτύπησε η ΠΑΣΟΚική 17Ν», ενώ σε μια άλλη δολοφονία της 17Ν έγραφαν: «Φίλοι του Λαλιώτη οι τρομοκράτες». Αυτή, είπε, είναι «η πολιτική σας και δεν έχετε μάθει τίποτα από αυτή την ιστορία σας; Σπιλώνατε τότε μια παράταξη ότι δήθεν ήταν με την 17Ν και τώρα σπιλώνετε όσους υποστηρίζουν τα δικαιώματα ενός φυλακισμένου, ότι είναι με την 17Ν». Η Αριστερά, τόνισε, «σε όλες τις εκδοχές της έχει πάντα ξεκαθαρίσει την θέση της με την τρομοκρατία. Από την αρχή, πάντα. Όχι από το 1974 αλλά από πολύ παλαιότερα όταν υπήρχαν τρομοκρατικές ενέργειες».