Πιστός στο «νόμος και τάξη» ο Άδωνης: Από τις πλαστικές σφαίρες στην «πιο ήπια αστυνομία της Δύσης»

Χαρούμενος με την εφαρμογή του δόγματος «νόμος και τάξη» ο Άδωνης εμφανίστηκε προκλητικός για ακόμα μια φορά μετά την επιχείρηση της αστυνομίας στο Κουκάκι. Ο Γεωργιάδης ο οποίος πριν λίγα χρόνια έκανε ολόκληρη ανάλυση για τους λόγους όπου η αστυνομία πρέπει να εξοπλιστεί με πλαστικές σφαίρες σήμερα, ικανοποιημένος από την αστυνομική αυθαιρεσία, παραδίδει μαθήματα ρητορικής φθηνού χιούμορ διερωτώμενος ειρωνικά για το τι θα έπρεπε να κάνει η ΕΛΑΣ... Να προσφέρει μελομακάρονα και κουραμπιέδες;

adonis 1

«Ολίγην βία» κρίνει απαραίτητη στις επιχειρήσεις της αστυνομίας ο Άδωνης Γεωργιάδης, ενώ παράλληλα προχώρησε σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση στην οικογένεια που μένει δίπλα από τα κατειλημμένα κτίρια στο Κουκάκι.

Προκλητικός εμφανίστηκε για μια ακόμα φορά ο Άδωνης Γεωργιάδης σε πρωινή εκπομπή του ANT1, ο οποίος απέδειξε για μια φορά ακόμη την «αδυναμία» που έχει στην αστυνομική βία. Άλλωστε, δεν είναι λίγες οι φορές που τον θυμόμαστε να υμνεί και να υπερασπίζεται την ακραία βία που ασκεί η αστυνομία πάνω σε διαδηλωτές. Από πολύ παλιά, μας το θυμίζει μέσα και από τις εκπομπές του.

«Γιατί έχει μόνο η Ελλάδα Χημικά; Γιατί στις άλλες χώρες έχουν αφήσει την τεχνολογία των χημικών πίσω. Εκεί έχουν πλαστικές σφαίρες, χρωμοβομβίδες, πολυβόλα που πετούν πλαστικές σφαίρες. Εκεί όταν η αστυνομία αποφασίζει να δράσει δε βγαίνουν μερικοί διαδηλωτές χτυπημένοι, βγαίνουν χωρίς μάτια, βγαίνουν μερικοί νεκροί, αυτά γίνονται στην Ευρώπη» έλεγε στην εκπομπή του, για να έρθει σήμερα να συμπληρώσει τον εαυτό του, χαρακτηρίζοντας στην εκπομπή του ANT1 ως «μακράν την πιο ήπια και απαλή Αστυνομία της Δύσης» την ΕΛΑΣ, παρουσιάζοντας τα χθεσινά περιστατικά βίας και αυθαιρεσίας ως μη γενόμενα.

Αναφερόμενος στην επιχείρηση στο Κουκάκι, τόνισε πως «οι χτεσινές εικόνες δείχνουν τον μοναδικό τρόπο να συλλάβει κάποιους που έχουν καταλάβει ένα κτίριο, πετούν μολότοφ και φτιάχνουν πόρτες με καρφιά». «Δε νομίζω πως κάποιος φαντάζεται πως μπορεί να μπει η αστυνομία σε έναν τέτοιο χώρο κρατώντας κουραμπιέδες και μελομακάρονα» είπε με ειρωνικό ύφος. «Όποιος από εμάς έχει ταξιδέψει έστω και ελάχιστα στις χώρες της Δύσεως όταν γυρνάει στην Ελλάδα και ακούει τις κατηγορίες περί αστυνομικής βίας τον πιάνουν γέλια» είπε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας με έκδηλη την αλαζονεία που του προσφέρει η εξουσία, δε δίστασε να χλευάσει την οικογένεια του διπλανού κτιρίου, διαβάζοντας ένα tweet που έλεγε τα εξής, στον αέρα της εκπομπής:

«Αυτό που στην Ελλάδα μένουν τα παιδιά κολλητά σε κατάληψη δίπλα από το σπίτι τους και βγαίνει η μάνα στα κανάλια να καθαρίσει για πάρτη τους είναι παγκόσμια πρωτοτυπία. Τουλάχιστον έλεγε η μανούλα τους αν είχαν πάρει τη ζακετούλα τους και ήταν στα ζεστά;».

Με περισσό θράσος και μένος απέναντι σε μια οικογένεια που – όπως είπε στη συνέχεια – δε γνωρίζει στο ελάχιστο και επικαλούμενος αυθαίρετες κρίσεις της αστυνομίας που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, τους βάφτισε «καταληψίες» επειδή αρνήθηκαν να δώσουν το ελεύθερο στην ΕΛΑΣ να εισέλθει στο σπίτι τους χωρίς να υπάρχει ένταλμα για Εισαγγελική παρέμβαση, ενώ παράλληλα «κλείνει τα μάτια» στις καταγγελίες της μητέρας ότι ο σύζυγος και οι δύο της γιοί ξυλοκοπήθηκαν στην ταράτσα, θυμίζοντας για μια ακόμη φορά το «δημοκρατικό» του παρελθόν και τη δίψα του για επιστροφή σε άλλες εποχές. «Είχαν την κατοικία τους και δίπλα και την κατάληψη» είπε προσβάλλοντας αυθαίρετα την οικογένεια, χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο που να στηρίζει τις κρίσεις του.

Σε σχετική ερώτηση που του έγινε για το ξεγύμνωμα νεαρού από άνδρες των ΜΑΤ προ ημερών στην περιοχή των Εξαρχείων και για το αν εάν συμφωνεί με την πρακτική αυτήν, απάντησε ξεκάθαρα και μονολεκτικά πως «ναι», σε μια απόπειρα να πείσει την κοινή γνώμη ότι ο πολίτης αυτός είχε πετάξει μολότοφ (κάτι που δε φαίνεται σε καμία φωτογραφία ή βίντεο) επομένως καλώς έπραξε η αστυνομία και τον ξεγύμνωσε.

Εν τω μεταξύ, σε τηλεφωνική παρέμβαση την οποία πραγματοποίησε η νονά του ενός συλληφθέντος από τη διπλανή στην κατάληψη οικία, είπε πως «ο πατέρας είναι με κολάρο, τον πήγαν στον Ερυθρό» και ότι πλέον είναι και οι τρεις στη ΓΑΔΑ, ενώ εξήγησε ότι «ο ένας από τους δύο συλληφθέντες, ο 26χρονος, είναι ασκούμενος δικηγόρος απόφοιτος της Νομικής Αθηνών και ο 23χρονος είναι φοιτητής Αρχιτεκτονικής στην Πάτρα που ήρθε για Χριστούγεννα και κάνει την πτυχιακή του».

Στη συνέχεια, μάλιστα, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την καταγγελία του Γιάννη Ραγκούση για πυροβολισμό γυναίκας με πλαστική σφαίρα χθες στο Κουκάκι, είπε πως «αν ήταν πίσω από την πόρτα με τα καρφιά η γυναίκα, μπορεί να έχει κάποιες εκδορές», αποφεύγοντας ουσιαστικά να τοποθετηθεί για τις καταγγελίες που αφορούν αστυνομική βία.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…