Προκλητικός Ερντογάν: Στέλνω πλοίο στην κυπριακή ΑΟΖ

Ερευνητικό πλοίο στην κυπριακή ΑΟΖ ανακοίνωσε ότι στέλνει ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος συνεχίζει τις προκλητικές του δηλώσεις.

5ab11eea1dc52417448b4600

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο παλάτι, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι το ερευνητικό πλοίο ξεκινά την πορεία του για έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο κι ότι η χώρα του δεν θα επιτρέψει να «επηρεαστούν» τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων στην Κύπρο.

«Το πλοίο της γεώτρησής μας κατευθύνεται προς τη Μεσόγειο σύντομα. Κανείς δεν μπορεί να παραβιάσει τα δικαιώματα των Τούρκων στη Βόρεια Κύπρο. Ελπίζω να έχουν μάθει το μάθημά τους από την ξεκάθαρη στάση μας σχετικά με τις απόπειρες γεωτρήσεων που διεξάγονται ανοιχτά της Κύπρου παρά την αντίθεση της Τουρκίας».

«Ποτέ δεν θα επιτρέψουμε σε κάποιους να συμπεριφέρονται τυχοδιωκτικά στο άμεσο περιβάλλον μας, ειδικά στο Αιγαίο και στην Κύπρο» υπογράμμισε και συνέχισε:

«Όπως φάνηκε και από τα στοιχεία του 2017, η χώρα μας είναι από τις ταχύτερες αναπτυσσόμενες οικονομίες στον κόσμο. Η ζήτηση ενέργειας θα αυξηθεί αναλόγως».

«Θα προχωρήσουμε μαζί. Θα επενδύσουμε σε αυτό μαζί. Η αντιπροσωπεία που θα διαμορφωθεί, η ομάδα που θα διαμορφωθεί, θα κάνει γεωτρήσεις για όλους και, ότι βρεθεί, θα μοιραστεί στη Βόρεια και τη Νότια Κύπρο, ανάλογα με τον πληθυσμό τους», είπε.

Νωρίτερα ο Ερντογάν είχε στρέψει τα πυρά του κατά της Ουάσιγκτον απαντώντας σε χθεσινή δήλωση Αμερικανού αξιωματούχου ότι ανησυχούν για τις εξελίξεις στο Άφριν και την ασφάλεια των πολιτών εκεί.

«Όταν εμείς εκφράζαμε τις ανησυχίες μας σε σας, πού ήσασταν; Πού ήσασταν όταν σας λέγαμε να καθαρίσουμε την τρομοκρατική οργάνωση;”, ανέφερε κατά την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό