Προκλητικός ξανά ο "Σουλτάνος"

Λίγες ημέρες πέρασαν από το σόου που έδωσε στην Κομοτηνή και μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεών του με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Προκόπη Παυλόπουλο , με συνέντευξη που παραχώρησε στο Βήμα της Κυριακής, ο Ερντογάν αφήνει στην άκρη τη Λωζάννη και «βάζει στο μάτι» το Αιγαίο. Σκληρή απάντηση από τον Πρωθυπουργό.

5a2ce73e1dc524863e8b4585

«Η οριοθέτηση των θαλασσιών δικαιοδοσιών δεν είναι το μοναδικό θέμα που προκύπτει στο Αιγαίο. Υπάρχουν πολλά ζητήματα προς επίλυση και τα οποία συνδέονται μεταξύ τους. Ως δυο παραλιακές χώρες του Αιγαίου, μπορούμε να επιλύσουμε αυτά τα προβλήματα με μια προσέγγιση που να λαμβάνει υπ’ όψιν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα και των δυο πλευρών. Ομοίως η λύση που θα επιτευχθεί πρέπει να είναι περιεκτική και δίκαιη και για τις δυο πλευρές» δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος στη συνέντευξή του, ενώ χθες είχε πάρει την απάντηση του… διά στόματος Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο των κοινών δηλώσεών του με τους ηγέτες της Σερβίας, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, μετά το τέλος των εργασιών της Τετραμερούς Συνόδου.

Ο Ταγίπ Ερντογάν τόνισε στο Βήμα ότι η Τουρκία δεσμεύεται και σέβεται τη Λωζάννη, όπως και όλες τις άλλες συμφωνίες και υποχρεώσεις της. Όμως, πρόσθεσε ότι η Αγκυρα εντοπίζει δυσκολίες, προβλήματα ή λανθασμένες εφαρμογές στον τρόπο με τον οποίο μεταχειρίζεται η Αθήνα τη μειονότητα στη Δυτική Θράκη και έκανε δύο φορές λόγο για «τουρκική μειονότητα», στη συνέντευξη, απαιτώντας αυτή να έχει τη δυνατότητα να αναγνωριστούν τόσο η «εθνική» της ταυτότητα όσο και τα δικαιώματά της στην εκπαίδευση και τις θρησκευτικές ελευθερίες.

 Ιδιαίτερα σκληρός εμφανίστηκε αναφορικά με το Κυπριακό, λέγοντας πως οι Ελληνοκύπριοι «εξακολουθούν ακόμα να βλέπουν την Κύπρο ως ένα ελληνικό νησί» αλλά αυτό είναι ένα «όνειρο που δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ». «[…] Αυτοί εξακολουθούν να βλέπουν την Κύπρο ως ελληνικό νησί. Εξάλλου ο λόγος της κατάρρευσης της Δημοκρατίας του 1960 σε μόλις τρία χρόνια ήταν αυτός. Θα ήθελα να πω ξεκάθαρα πως αυτό το όνειρο των Ελληνοκυπρίων δεν θα πραγματοποιηθεί ποτέ. Οι Τουρκοκύπριοι δεν πρόκειται να υποβαθμιστούν ποτέ σε καθεστώς ”μειονότητας” στο νησί στο οποίο είναι συνιδιοκτήτες, όπως επιθυμούν οι Ελληνοκύπριοι», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

 Τέλος, παρά την έντονη κριτική σχετικά με την πολιτική που ακολουθεί στην Τουρκία, εμφανίστηκε αμετακίνητος, επιμένοντας ότι η Άγκυρα ενδιαφέρεται στρατηγικά μόνο για πλήρη ένταξη στην ΕΕ και όχι για ειδική σχέση. 

Να σημειωθεί ότι η δεύτερη προκλητική συνέντευξη του Ερντογάν, δόθηκε λίγο πριν πάει στην Θράκη για την περιοδεία του.

Αυτές τις δηλώσεις-οι σκέψεις του, ο Ερντογάν φέρεται να τις είχε καταθέσει και στις συνομιλίες με τον πρωθυπουργό, ο οποίος του έχει απαντήσει σκληρά λέγοντας του : «Ή θα έχουμε πρόοδο στα ελληνοτουρκικά εντός του 2018 ή χάνεις τον τελευταίο σου υποστηρικτή στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μόνο εμάς έχεις σύμμαχο στην Ευρώπη. Μην πυροβολείς τα πόδια σου» .

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

papa mixalis sasmos

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

Μια «μεταγραφή» από την υποκριτική στην πολιτική που θα συζητηθεί έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΥΡΩ

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε το παρών στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ το…

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

03ca3a5a764245028e814d8eaaf30441 1

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

Αυτή είναι η ιστορία της 32χρονης αθλήτριας του άλματος επί κοντώ.