Προκλητική η Άγκυρα ζητά από την Αθήνα να επιδείξει… κοινή λογική στο θέμα της Αγιά Σοφιάς

Η Τουρκική κυβέρνηση συνεχίζει να προκαλεί με βάση το θέμα της ζωντανής μετάδοσης της ανάγνωσης του Κορανίου μέσα από την Αγία Σοφία κατά την διάρκεια του Ραμαζανιού.

Σε σχετικές δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Τανζού Μπιλγκίτς χαρακτήρισε την ανακοίνωση του Ελληνικού ΥΠΕΞ ως απαράδεκτη, καλώντας μάλιστα την Αθήνα να επιδείξει….κοινή λογική.

Πάει δε ακόμα παραπέρα υπενθυμίζοντας πως…. ανάμεσα στις αξίες της δημοκρατικής και κοσμικής κοινωνίας συγκαταλέγεται και ο σεβασμός σε αλλότριες λατρείες και θρησκείες.

Οι δηλώσεις του Μπιλκίτς έχουν ως εξής

«Είναι απαράδεκτου χαρακτήρα η ανακοίνωση που έκανε το Ελληνικό ΥΠΕΞ, σχετικά με το πρόγραμμα που θα μεταδώσει από την Αγία Σοφία, κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, το κανάλι TRTDiyanet TV.

Καλούμε να επιδείξει κοινή λογική, στο ύφος και στις ανακοινώσεις της, η Ελλάδα, η οποία δεν επιτρέπει εδώ και χρόνια την κατασκευή τζαμιού στην πρωτεύουσα, παρεμβαίνει διαρκώς στη θρησκευτική ελευθερία της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη, και μπερδεύει την αντίθεση στο Ισλάμ με τη νεωτερικότητα.

Σε αυτό το πλαίσιο, επιθυμούμε να υπενθυμίσουμε ότι ανάμεσα στις αξίες της δημοκρατικής και κοσμικής κοινωνίας συγκαταλέγεται και ο σεβασμός σε αλλότριες λατρείες και θρησκείες».

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών είχε καταδικάσει «ως οπισθοδρομική» την ανακοίνωση των τουρκικών Αρχών για τον προγραμματισμό της ανάγνωσης του κορανίου στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη επ’ ευκαιρία του Ραμαζανιού, κάνοντας λόγο για ακατανόητες εμμονές που αγγίζουν τα όρια της θρησκοληψίας για μουσουλμανικές τελετές σε ένα μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και φανερώνουν έλλειψη σεβασμού και επαφής με την πραγματικότητα.

Αποκάλυψη Κούλογλου: Ο Μητσοτάκης «κρατάει» τον Βελόπουλο μέσω εφορίας για τις κεραλοιφές

Αποκάλυψη Κούλογλου: Ο Μητσοτάκης «κρατάει» τον Βελόπουλο μέσω εφορίας για τις κεραλοιφές

Η ξαφνική υποστήριξη της Ελληνικής Λύσης στα κυβερνητικά σχέδια για την άλωση των ανεξάρτητων αρχών,…