"Πρόκληση για το λαό να πετάνε ένα ξεροκόμματο" σχολιάζει για τα αντίμετρα ο Κουτσούμπας

Προκλητική χαρακτήρισε τη στάση της κυβέρνησης ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ αναφορικά με τα αντίμετρα που θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «είναι πρόκληση αυτοί που εξαθλιώνουν τον λαό να πετάνε ένα ξεροκόμματο και να ζητάνε ευγνωμοσύνη».

NewsRoom 03/05/2017 | 13:12

Μιλώντας στο Real FM, ο Δημήτρης Κουτσούμπας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το ΚΚΕ να ψηφίσει κάποια από τα αντίμετρα, κάτι που όπως είπε έχει πράξει και στο παρελθόν το Κομμουνιστικό Κόμμα. 

Εν συνεχεία, ο κ. Κουτσούμπας επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας πως «τη βρόμικη δουλειά συνεχίζει δυστυχώς να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ». «Τη βρόμικη δουλειά συνεχίζει δυστυχώς να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αποπροσανατολίζοντας, κοροϊδεύοντας, απογοητεύοντας κόσμο αριστερό, ριζοσπαστικό, όλους αυτούς, δηλαδή που είναι εν δυνάμει στον δρόμο, που συμμετέχουν στο κίνημα. Δεν μιλάμε για κάποιους ανθρώπους που έχουν συνηθίσει μόνο να αναθέτουν την εκπροσώπησή τους στη Βουλή σε κάποιους ανθρώπους ανά τετραετία ή όποτε γίνονται οι γενικές, βουλευτικές εκλογές. Μιλάμε για ανθρώπους που έχουν συνηθίσει να παλεύουν για την καθημερινή διεκδίκηση, την καθημερινή ανακούφιση, να ανοίγουν δρόμους, όχι μόνο για το σήμερα και το αύριο, αλλά και το μέλλον της πατρίδας μας» είπε.

Στο ερώτημα μήπως αυτό που φταίει για το γεγονός ότι δεν ανεβαίνουν τα ποσοστά του ΚΚΕ είναι πως δεν εμφανίζεται ως κόμμα εξουσίας, αλλά διαμαρτυρίας, ο ίδιος απάντησε:

«Εξουσία ζητάμε. Μάλιστα, μας κατηγορούν και οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι που έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι βάζουμε πολύ υψηλούς στόχους, δεν βάζουμε μίνιμουμ, άμεσους στόχους κάποιας ικανοποίησης των αιτημάτων με βάση τα υπαρκτά προβλήματα που δυσαρεστούν την ελληνική οικογένεια και τον ελληνικό λαό και βάζουμε ζήτημα λαϊκής εξουσίας, εργατικής εξουσίας και διακυβέρνησης».

Και συνέχισε: «Μα, είναι δυνατόν πολιτικό κόμμα πολύ περισσότερο το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας που υπάρχει και ιδρύθηκε -και του χρόνου συμπληρώνει 100 χρόνια- για να φέρει ριζικές αλλαγές στη χώρα μας, για να φτάσουμε μέχρι την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση μιας κοινωνίας, να μην έχει στόχο τη διακυβέρνηση, την εξουσία;».