Newsroom

Newsroom

Προκαταρκτική για το θάνατο των 4 νεογνών στο νοσοκομείο "ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ"

Εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για το θάνατο τεσσάρων νεογνών που νοσηλεύονταν στη νεογνολογική κλινική του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», έδωσε ο…

papagewrgiouΕντολή για διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για το θάνατο τεσσάρων νεογνών που νοσηλεύονταν στη νεογνολογική κλινική του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», έδωσε ο προϊστάμενος Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μαδεμλής στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης Λάμπρο Τσίγκα.
Σκοπός της έρευνας να διαπιστωθεί αν πρόκειται για θανάτους από αμέλεια και αν υπάρχουν ευθύνες των θεραπόντων γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού.

Τα νεογνά που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» έχασαν τη ζωή τους την περασμένη εβδομάδα με τον θάνατό τους να αποδίδεται αρχικά σε ενδονοσοκομειακή λοίμωξη από το πολυανθεκτικό μικρόβιο κλεμπσίελλα.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, τα δύο από τα τέσσερα νεογνά κατέληξαν λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας και όχι από λοίμωξη, ενώ τα άλλα δύο είχαν προσβληθεί από κλεμπσιέλλα αλλά χωρίς αυτό να είναι η αιτία θανάτου.