Προκαταρκτική εξέταση για τον Κώστα Μπακογιάννη από την Εισαγγελία Αθηνών

Προκαταρκτική εξέταση για τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη διέταξε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών. 

μπακογιαννης

Η ενέργεια της εισαγγελίας γίνεται μετά από μήνυση του δικηγόρου Νίκου Αντωνιάδη. Αφορά, δε, τις υποθέσεις που δεν ελήφθησαν μέτρα κατά του κορoνοϊού:

-Στην συναυλία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη στους δρόμους της Αθήνας και το Μαξίμου.

-Τα εγκαίνια του συντριβανιού στην πλατεία Ομονοίας.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Μπακογιάννης είχε επικριθεί έντονα & γιατί πριν μερικές ημέρες δεν φορούσε μάσκα σε συναυλία της Άννας Βίσση στην Τεχνόπολη. Μάλιστα είχε απαντήσει, πετώντας την μπάλα στην εξέδρα.

Παράβαση του άρθρου 258 του Ποινικού Κώδικα

Όπως γραφεί ο ίδιος κ. Αντωνιάδης στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook: «Καλούμαι ως μάρτυρας-μηνυτής και πολιτικώς ενάγων κατά του Κώστα Μπακογιάννη, εναντίον του οποίου διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών προκαταρκτική εξέταση για παράβαση του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα περί παραβίασης των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών, με απειλούμενη ποινή φυλάκισης μέχρι 5 χρόνια.

Και κατά της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας για παράβαση του άρθρου 259 του Ποινικού Κώδικα περί παράβασης καθήκοντος, για την ανοχή που επέδειξε στις διερευνούμενες παραβιάσεις, ενώ την ίδια ώρα αστυνομεύει τον ελληνικό λαό και επιβάλλει το ένα πρόστιμο μετά το άλλο.

Και θα ζητήσω να εξεταστούν τα “κρούσματα” που ανακοινώθηκαν τις επόμενες ημέρες της συναυλίας της Άλκηστης Πρωτοψάλτη και τις ομολογημένες από τον Μπακογιάννη μαζικές παραβιάσεις (ζήτησε συγγνώμη την άλλη μέρα -αλλά αυτό δεν τον απαλλάσσει από την ποινική ευθύνη: συνιστά ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΕΝΟΧΗΣ) στα εγκαίνια του συντριβανιού στην Πλατεία Ομονοίας:

Ένα μόνο κρούσμα να συνδέεται με τη συναυλία ή τα εγκαίνια, η παράβαση γίνεται κακουργηματική, με βάση την παράγραφο 2, και η προβλεπόμενη ποινή μέχρι 10 χρόνια κάθειρξη», προσθέτει.

Πηγή aftodioikisi.gr