Προκαταρκτική έρευνα για έλλειμμα 3,5 εκατομμυρίων ευρώ σε δημοτική επιχείρηση του Λαγκαδά

cover
NewsRoom 28/11/2014 | 21:26

Τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας διέταξε ο αντεισαγγελέας Εφετών Αργύρης Δημόπουλος για να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες της πρώην διοίκησης της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λαγκαδά (ΔΕΥΑΛ).

Η υπόθεση αφορά για «μαύρη τρύπα» ύψους περίπου 3,5 εκατ. ευρώ στα ταμεία της ΔΕΥΑΛ, μετά από αναφορά που έκανε το σημερινό διοικητικό συμβούλιο της Επιχείρησης.

Ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης ανέθεσε την έρευνα στην οικονομική επιθεώρηση, για να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετούνται αδικήματα που σχετίζονται με απιστία, υπεξαίρεση και πλαστογραφία.

Στο πλαίσιο της έρευνας, θα ελεγχθεί ποινικά ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, η θητεία του οποίου ολοκληρώθηκε μετά τις τελευταίες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, ενώ στο πρόσωπό του συγκεντρώνονται -κατά τη νέα διοίκηση της Επιχείρησης- οι ευθύνες για το τεράστιο έλλειμμα. Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, ο πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ διαθέτει ποινικό παρελθόν, σχετιζόμενο με άλλες ανεξάρτητες προς την Επιχείρηση υποθέσεις. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να έχει διαφύγει τους τελευταίους μήνες στο εξωτερικό. Εξάλλου, στο πλαίσιο της παραπάνω έρευνας, ο εισαγγελέας διαφθοράς ζήτησε να γίνει πλήρης διαχειριστικός έλεγχος στα ταμεία της ΔΕΥΑΛ σε βάθος 10ετίας.