Προκαταρκτική εξέταση για το παιχνίδι ξεπουλήματος της Πειραιώς

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση διέταξε η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, με βάση δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για εγχώριες και ξένες δυνάμεις που έπαιξαν βρώμικο παιχνίδι κατά την περίοδο ανακεφαλαιοποίησης της Τράπεζας Πειραιώς.

Εκτός από τα δημοσιεύματα κι άλλες πληροφορίες έχουν φτάσει στην εισαγγελέα, οι οποίες σχετίζονται με στέλεχος της συγκεκριμένης τράπεζας που είχε αναλάβει την εξεύρεση κεφαλαίων για την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου την περίοδο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το συγκεκριμένο στέλεχος έπαιξε βρώμικο ρόλο, επιχειρώντας να δημιουργήσει ψεύτικη εικόνα με σκοπό την εξασφάλιση κεφαλαίων, προσπαθώντας εν ολίγοις η τράπεζα να γίνει βορά ξένου μετόχου.

Συγκεκριμένα, το στέλεχος της τράπεζας μέσω εκθέσεων περιέγραφε μία επιτυχημένη εικόνα, δίνοντας την εντύπωση πως υπάρχει η πρόθεση για συμμετοχή στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου.

Τρεις μέρες πριν λήξει η προθεσμία, η διοίκηση κατάλαβε τους σχεδιασμούς αυτούς. Ειδικότερα αντιλήφθηκε πως δεν είχαν εξασφαλιστεί τα απαιτούμενα κεφάλαια για την ανακεφαλαιοποίηση, ενημερώνοντας τόσο τον πρωθυπουργό όσο και το ΤΧΣ.

Μετά από ενδοτραπεζική έρευνα διαπιστώθηκε πως το στέλεχος εξαπατούσε με δόλο την τράπεζα. Σκοπός ήταν να μην πετύχει ανακεφαιοποίηση της τράπεζας για να αναγκαστεί να προχωρήσει σε διαχωρισμό “good and bad” και να εκποιηθεί σε συγκεκριμένο ξένο μέτοχο.

Η προκαταρκτική έρευνα πέρα από την αναζήτηση της αλήθειας, δίνει ένα σαφές μήνυμα σ’ αυτούς που επιχειρούν να χτυπήσουν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Να θυμίσουμε πως την περίοδο της ανακεφαλαιοποίησης αποπέμφθηκε από την τράπεζα Πειραιώς ο τότε Διευθύνων Σύμβουλος, Άνθιμος Θωμόπουλος. Αξιοσημείωτο δε πως δεν ήταν μυστικό ότι ο πρώην CEO της Πειραιώς είχε τη ξεκάθαρη στήριξη του αμερικανού μετόχου, Τζον Πόλσον, ο οποίος δεν έδειξε να συμφωνεί με την αποπομπή του. 

Τέμπη: «Καίνε» την κυβέρνηση οι καταθέσεις των συνδικαλιστών – «Ο Καραμανλής είχε ενημερωθεί»

Τέμπη: «Καίνε» την κυβέρνηση οι καταθέσεις των συνδικαλιστών – «Ο Καραμανλής είχε ενημερωθεί»

Οι συνδικαλιστές φέρονται να κατέθεσαν δεκάδες έγγραφα στον ανακριτή σχετικά με την τραγωδία και όσα…