Νέα προκαταρκτική για τη μη σύλληψη Σαββίδη

Τη διενέργεια και δεύτερης προκαταρκτικής εξέτασης, για την υπόθεση της μη σύλληψης του Ιβάν Σαββίδη, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Λάμπρος Τσίγκας.

NewsRoom 15/03/2018 | 18:09

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Αντώνη Φουντή για το documentonews.gr η προκαταρκτική αφορά το ενδεχόμενο παράβασης καθήκοντος εκ μέρους των αστυνομικών.

Είναι χαρακτηριστικό πάντως, ότι προχθές η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης είχε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία υποστήριξε ότι η αντίδραση των αστυνομικών ήταν απόλυτα σύννομη και σύμφωνη με το ΠΔ 141/1991 άρθ. 119 παρ. ε, που ορίζει τους κανόνες που πρέπει να τηρούνται σε μια σύλληψη.

Διαβάστε σχετικά: Τι αναφέρει η έκθεση της αστυνομίας - Ούτε λέξη για το όπλο του Ιβάν Σαββίδη

«Όταν το πρόσωπο που πρέπει να συλληφθεί βρίσκεται µέσα σε πλήθος ή … κάτω από συνθήκες ή περιστάσεις που πιθανολογούν την εξέγερση του πλήθους εναντίον των αστυνοµικών που επιχειρούν τη σύλληψη και συνεπώς τη διατάραξη της κοινής ησυχίας και τη µαταίωση της σύλληψης, εφόσον δεν υπάρχει κίνδυνος απόδρασης ή εξαφάνισής του, πρέπει να αναβάλλεται η σύλληψη για να προληφθεί ενδεχόµενη αντίσταση για την απελευθέρωσή του».