Προκαλούν οι δηλώσεις Τσιάρα περί «παρεκκλίσεων» για παιδιά που δε μεγαλώνουν με ετερόφυλα ζευγάρια

Ο Κώστας Τσιάρας προχώρησε στην προκλητική για ομόφυλα ζευγάρια και μονογονεϊκές οικογένειες δήλωση ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν με γονείς και των δύο φύλων έχουν λιγότερες «παρεκκλίσεις», προκαλώντας έντονες αντιδράσεις

tsiaras

Σε μια άκρως συντηρητική και προσβλητική δήλωση προχώρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, μιλώντας στον Ant1, με αφορμή τη συζήτηση για το νομοσχέδιο που αφορά τη συνεπιμέλεια.

Επικαλούμενος «επιστημονικές μελέτες», είπε ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν με τη φυσική παρουσία και των δύο φύλων και των δύο γονέων έχουν λιγότερα ψυχολογικά προβλήματα και μεγαλώνουν «πιο φυσιολογικά» και έχουν λιγότερες «παρεκκλίσεις», δήλωση που προκάλεσε κύμα αντιδράσεων.

Συγκεκριμένα, είπε:

«Όλες οι επιστημονικές μελέτες κατατείνουν στο γεγονός ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν με φυσική παρουσία των δύο φύλων, και των δύο γονέων είναι παιδιά με λιγότερα ψυχολογικά προβλήματα είναι παιδιά με μικρότερες ή καθόλου παρεκκλίσεις, είναι παιδιά τα οποία προσαρμόζονται με πολύ μεγάλη ευκολία σε μια σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα».

Οι αντιδράσεις της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας ήταν, όπως αναμενόταν, σφοδρότατες, με τον αξιωματικό της ΕΛΑΣ Μιχάλη Λώλη να προχωρά σε μια μακροσκελή ανάρτηση στα social media, απαντώντας στον υπουργό Δικαιοσύνης. Μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Το Σύνταγμα κύριε Υπουργέ επιβάλλει την Ελεύθερη Ανάπτυξη της Προσωπικότητας, ως θεμελιώδες Ανθρώπινο Δικαίωμα και βάσει αυτού η Νομοθεσία οφείλει να ακολουθήσει τις συνταγματικές επιταγές και να αναγνωρίσει κάτι που ήδη είναι πραγματικότητα, οπότε οι απόψεις είναι περιττές, αν όχι βαθιά ρατσιστικές.

Η προστασία της ΛΟΑΤΚΙ+ γονεϊκότητας εντάσσεται στη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης (μέχρι το 2025), της οποίας η Ελλάδας είναι μέλος.

Η Οικουμενική Διακήρυξη για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου λέει ξεκάθαρα ότι «όλοι είναι ίσοι απέναντι στο νόμο… και έχουν δικαίωμα στην ίση προστασία του νόμου» θυμίζει στον Κώστα Τσιάρα ο Μιχάλης Λώλης.

«Οπότε η Νομική Αναγνώριση της παιδοθεσίας από ΛΟΑΤΚΙ άτομα, μάς φέρνει ένα βήμα πιο κοντά σε μια αληθινά συμπεριληπτική και ειλικρινή κοινωνία, δίχως διακρίσεις, για όλους» σημειώνει ο ίδιος.

«Βγάλτε τώρα όλοι τη μεζούρα της άποψης σας και μετρήστε αν είναι φυσιολογικό. Να βγάλω και εγώ τη δική μας της επιστήμης να μετρήσω πόσο ρατσιστές είστε»

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση αγνοεί τις κοινωνικές ομάδες που δεν ταιριάζουν στην κανονικότητά της και νομοθετεί χωρίς να τις λαμβάνει υπόψη

Με δήλωση της η τομεάρχης για θέματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ισότητας και Καταπολέμησης των Διακρίσεων Ειρήνης Αγαθοπούλου χαρακτήρισε «άκρως συντηρητικές – και κατά συνέπεια προβληματικές – αντιλήψεις» του υπουργού και κατ’επέκταση και της παράταξής του, που δε λαμβάνουν υπόψη τους τη σύγχρονη πραγματικότητα.

«Για τρίτη φορά, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, ακούσαμε τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Τσιάρα, να διατυπώνει δημόσια την άποψη ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν με τη φυσική παρουσία και των δύο φύλων και των δύο γονέων έχουν λιγότερα ψυχολογικά προβλήματα και μεγαλώνουν πιο φυσιολογικά. Με αφορμή τη συζήτηση για το νομοσχέδιο που αφορά τη συνεπιμέλεια, ο Υπουργός Δικαιοσύνης δεν χάνει την ευκαιρία να δηλώσει τις άκρως συντηρητικές – και κατά συνέπεια προβληματικές – αντιλήψεις της παράταξης του και της κυβέρνησης, μη λαμβάνοντας υπόψη την σύγχρονη πραγματικότητα.

Η ελεύθερη συμβίωση, το σύμφωνο συμβίωσης, το οποίο αφορά και τα ΛΟΑΤ ζευγάρια, η νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου και του σεξουαλικού προσανατολισμού, καθώς και οι αλλαγές που καταγράφονται γενικά ως προς τους έμφυλους ρόλους και ειδικότερα ως προς τη μητρότητα και την πατρότητα τα τελευταία χρόνια, δεν φαίνεται να λαμβάνονται υπόψη από την Κυβέρνηση. Αντίθετα, οι μονογονεϊκές οικογένειες, αλλά και οι οικογένειες ομόφυλων ζευγαριών, που δεν τηρούν τα πρότυπα του «μητέρα, πατέρας, παιδί» προβάλλονται ως μη φυσιολογικές.

Λυπούμαστε πολύ, που η κυβέρνηση για άλλη μια φορά αγνοεί τις κοινωνικές αυτές ομάδες που δεν ταιριάζουν στην κανονικότητά της και ανησυχούμε, που νομοθετεί χωρίς να τις λαμβάνει υπόψη» καταλήγει η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ.

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…