Προκάλεσε ο δολοφόνος του Λουκμάν: «Τον μαχαίρωσα 6 φορές, αλλά δεν ήθελα να τον σκοτώσω»

Ένταση προκλήθηκε στο δικαστήριο από τα όσα κατέθεσε ο δολοφόνος του Σαχζάτ Λουκμάν

4905105

Προκάλεσε την κοινή λογική ο καταδικασθείς για τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, Στεργιόπουλος, κατά την κατάθεσή του στη μεγάλη δίκη της Χρυσής Αυγής για την εγκληματική οργάνωση.

Κατά τη διάρκεια της δικασίμου, ο Στεργιόπουλος αφηγήθηκε τη στιγμή της δολοφονίας του Σαχζάτ Λουκμάν, του μετανάστη που βρέθηκε με το ποδήλατό του στον δρόμο του Στεργιόπουλου και του συγκατηγορούμενού του και κατέληξε νεκρός.

Στην κατάθεσή του υποστήριξε ότι ο Λουκμάν άφησε το ποδήλατο και κινήθηκε πεζός εναντίον τους ενώ εκείνοι βρίσκονταν στη μηχανή τους. Όταν ο συγκατηγορούμενος του βρέθηκε «εγκλωβισμένος» από τον Λουκμάν, όπως υποστηρίζει, ο ίδιος κατέβηκε από τη μηχανή και τον μαχαίρωσε έξι φορές. 

Ντοκ: Τα 6 χτυπήματα; Γιατί αυτή η μανία;

Στεργ: Μανία δεν είναι, τα χτυπήματα είναι είναι αβαθή και αδύναμα.

Ντόκος: Έπρεπε να είναι 6;

Στεργ: Αν ήθελα να κάνω κατι παραπάνω θα έβαζα δύναμη.

Από το κοινό: Τον σκότωσες.

Ντόκος: Βγήκαν αίματα. Δεν ήταν χαστούκι. Τα 6 διαδοχικά πώς το δικαιολογείτε;

Στεργ: Ήταν αδύναμα το έδειξαν και ιατροδικαστικές.

Ντόκοσ: Ποιός ο λόγος. Τι θέλατε να κάνετε με αυτά τα 6 «αδύναμα» όπως τα λέτε χτυπήματα;

Στεργ: Τίποτα δεν ήθελα να κάνω γι’ αυτό και δεν έκανα κάτι.

Προφανώς αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κοινού που παρακολουθούσε τη δίκη που άρχισε να φωνάζει «Τον σκότωσες!».

«Αν ήθελα να κάνω κάτι θα το έκανα, τίποτα δεν έκανα , θα μπορούσαμε να έχουμε πετάξει τα μαχαίρια και να μην ήμασταν εδώ τώρα», επέμεινε ο Στεργιόπουλος, παρόντος μάλιστα του πατέρα του δολοφονημένου Σαχζάτ Λουκμάν.

Παράλληλα, επιχείρησε να υποβαθμίσει τη σχέση του με τον συγκατηγορούμενό του, ενώ όταν ρωτήθηκε για το γιατί είχε μαζί του μαχαίρι δήλωσε ότι το χρειάζεται στη δουλειά του (ήταν πυροσβέστης) και ότι το είχε ξεχάσει στη μηχανή από το προηγούμενο μεσημέρι.

Σε ό,τι αφορά τη σχέση του με τη νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή, ο Στεργιόπουλος υποστήριξε ότι δεν έχει καμία σχέση.

Πρ: Σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη πράξη, εκτίσατε, έχει ολοκληρωθεί. Εδώ η πράξη είναι η ένταξη στην εγκληματική οργάνωση. Τι έχετε να μας πείτε;

Στεργ: Δεν έχω καμμία σχέση, δεν έχει βρεθεί τίποτα πάνω μου, δεν υπάρχω πουθενά, σε καμμία φωτογραφία, ούτε τα στοιχεία μου πουθενά καταγεγραμμένα, τίποτα απολύτως.

Πρ: Ναι… δηλαδή μας λέτε ότι με τη ΧΑ ποτέ δεν είχατε μπει σε κάποια τοπική, καμία σχέση με τη ΧΑ;

Στεργ: Τίποτα.

Η δίκη θα συνεχιστεί στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών την Τετάρτη, ενώ κατά τη σημερινή δικάσιμο ανακοινώθηκαν και οι ημερομηνίες διεξαγωγής της δίκης για τον Οκτώβριο οι οποίες είναι οι εξής:

Εφετείο: 2, 9, 10, 11, 16, 18, 21, 23 και 30 

Αίθουσα Κορυδαλλού: 7, 17 και 22

Με πληροφορίες από το Golden Dawn Watch