Προκαλεί ο Κυρανάκης: Οι άνεργοι δεν ξέρουν να ψάχνουν για δουλειά και τρέχουν σε πολιτικά γραφεία

Στον κόσμο του κ. Κυρανάκη, οι άνθρωποι «της γενιάς του» πηγαίνουν από πολιτικό γραφείο σε πολιτικό γραφείο, δεν ξέρουν να ψάχνουν στο ίντερνετ για προγράμματα του ΟΑΕΔ και γενικότερα, για δουλειά, ενώ δεν μπορούν να φτιάξουν σωστά ούτε ένα βιογραφικό. Δουλειές, υπάρχουν.

kyranakis

Σε πρωινή εκπομπή του MEGA βρέθηκαν ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Κυρανάκης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, με τον Κώστα Κυρανάκη να ξεχωρίζει, για άλλη μια φορά με τις προκλητικές του δηλώσεις, στοχοποιώντας αυτή τη φορά τους ανέργους.

Ο βουλευτής της ΝΔ, μιλώντας για το τοπίο στην αγορά εργασίας, αρχικά σημείωσε ότι η κυβέρνηση μέσα στην πανδημία πήρε μέτρα για να «επιδοτήσει την εργασία», αναφερόμενος στο πρόγραμμα «ΣΥΝεργασία» και την επιδότηση των 800 ευρώ για 1,5 μήνα.

Στη συνέχεια, στην προσπάθειά του να διαφημίσει τα προγράμματα του ΟΑΕΔ για τους ανέργους, τα οποία κατά τα λεγόμενά του είναι πολλά, προχώρησε στην παρακάτω υπεροπτική και συνάμα προσβλητική για τους ανέργους δήλωση, που θέλει τους άνεργους να «μην ξέρουν» να ψάχνουν για δουλειά, να τα περιμένουν όλα από το κράτος, και φυσικά να είναι μόνο αυτοί υπεύθυνοι για την ανεργία τους: 

«Είναι σημαντικό να ενημερώνεται ο κόσμος για τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, διότι πολλές φορές ακούμε για ανέργους που ψάχνουν για δουλειά και δεν έχουν στον ήλιο μοίρα αλλά δεν ψάχνουν στο ίντερνετ, να δούνε τι υπάρχει από προγράμματα» είπε και συνέχισε λέγοντας ότι «υπάρχουν προγράμματα που είναι άγνωστα στον κόσμο. Διότι ο κόσμος, πάρα πολύς κόσμος, όχι όλοι, δεν ψάχνει».

Μάλιστα, στην προσπάθειά του να ενισχύσει περαιτέρω τη «γραμμή» του, ο κ. Κυρανάκης, επιχείρησε να κρίνει «εξ ιδίων τα αλλότρια», μιλώντας για μια ολόκληρη γενιά σύμφωνα με τα πρότυπα που έχει γαλουχηθεί ο ίδιος στις τάξεις της ΟΝΝΕΔ, το βόλεμα και το ρουσφέτι. 

«Το βλέπω και στη δική μου γένια, πάρα πολλές φορές υπάρχουν νέα παιδιά που πηγαίνουν από πολιτικό γραφείο σε πολιτικό γραφείο για να ψάξουν δουλειά, αλλά δεν κάθονται να κάνουν μια σωστή δόμηση βιογραφικού, ενώ έχουν τα πτυχία» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ. 

Οι δηλώσεις Κυρανάκη περί νέων που «δεν ξέρουν να ψάχνουν για να βρουν δουλειά», «πηγαίνουν από πολιτικό γραφείο σε πολιτικό γραφείο» και «τα περιμένουν όλα από το κράτος» είναι κάτι παραπάνω από εριστικές, από ένα πολιτικό πρόσωπο που, από τη θέση του, θα έπρεπε να απολογείται για την άνοδο της ανεργίας στη χώρα. 

Πόσο μάλλον σε μια περίοδο κρίσης, όπως αυτή που διανύουμε, όπου, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat που αφορούν στον Μάιο του 2020 το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα ήταν 17% από 15,7% τον Απρίλιο. Στους νέους κάτω των 25 ετών, μάλιστα, η ανεργία ήταν 37,5% τον Μάιο από 32,6% τον Απρίλιο.

Πρόκειται για δηλώσεις χωρίς ίχνος ντροπής απέναντι σε εκατομμύρια ανθρώπους που παλεύουν με την ανεργία. 

Δείτε το βίντεο από το 15:00 και μετά:

 

Καλλιάνος: Η συγκινητική ανάρτηση για τον πατέρα του – «Έκανα ότι μπορούσα, δεν τα κατάφερα. Σου ζητώ συγγνώμη»

4950603

Καλλιάνος: Η συγκινητική ανάρτηση για τον πατέρα του – «Έκανα ότι μπορούσα, δεν τα κατάφερα. Σου ζητώ συγγνώμη»

«Εύχομαι τα παιδιά τους να μην τους δουν ποτέ όπως σε είδα εγώ. Ο Θεός…

Συγκλονίζει η σύζυγος του Καλλιάνου: «Δεν είναι καλά ψυχολογικά, έχουν στερέψει τα δάκρυα» (Video)

kallianos copy 4

Συγκλονίζει η σύζυγος του Καλλιάνου: «Δεν είναι καλά ψυχολογικά, έχουν στερέψει τα δάκρυα» (Video)

«Είναι στο αυτοκίνητο, κάνει βόλτες, δε μπορεί να ηρεμήσει, δεν τον χωράει ο τόπος. Δεν…

Πλακιάς για Φλέσσα: «Εγώ τα παιδιά μου φοιτήτριες τα έστειλα – Δεν φταίω και δεν σκότωσα κανέναν»

InCollage 20240425 140114310

Πλακιάς για Φλέσσα: «Εγώ τα παιδιά μου φοιτήτριες τα έστειλα – Δεν φταίω και δεν σκότωσα κανέναν»

«Θα ήθελα να μην αναφέρετε πάλι το όνομα ΤΕΜΠΗ ,δεν γνωρίζετε μην μιλάτε», τόνισε ο…

Δίκη Ιάσονα: «Φτου σου, ψεύτη» – Χαμός στην αίθουσα μετά την κατάθεση του συνοδηγού αστυνομικού

604e6647825e631a983d9b22 1

Δίκη Ιάσονα: «Φτου σου, ψεύτη» – Χαμός στην αίθουσα μετά την κατάθεση του συνοδηγού αστυνομικού

Ούτε λίγο ούτε πολύ κατέθεσε πως δεν έφταιγε το όχημα για το τροχαίο που στέρησε…