Προκαλεί ο Κυρανάκης: Οι άνεργοι δεν ξέρουν να ψάχνουν για δουλειά και τρέχουν σε πολιτικά γραφεία

Στον κόσμο του κ. Κυρανάκη, οι άνθρωποι «της γενιάς του» πηγαίνουν από πολιτικό γραφείο σε πολιτικό γραφείο, δεν ξέρουν να ψάχνουν στο ίντερνετ για προγράμματα του ΟΑΕΔ και γενικότερα, για δουλειά, ενώ δεν μπορούν να φτιάξουν σωστά ούτε ένα βιογραφικό. Δουλειές, υπάρχουν.

Σε πρωινή εκπομπή του MEGA βρέθηκαν ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Κυρανάκης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, με τον Κώστα Κυρανάκη να ξεχωρίζει, για άλλη μια φορά με τις προκλητικές του δηλώσεις, στοχοποιώντας αυτή τη φορά τους ανέργους.

Ο βουλευτής της ΝΔ, μιλώντας για το τοπίο στην αγορά εργασίας, αρχικά σημείωσε ότι η κυβέρνηση μέσα στην πανδημία πήρε μέτρα για να «επιδοτήσει την εργασία», αναφερόμενος στο πρόγραμμα «ΣΥΝεργασία» και την επιδότηση των 800 ευρώ για 1,5 μήνα.

Στη συνέχεια, στην προσπάθειά του να διαφημίσει τα προγράμματα του ΟΑΕΔ για τους ανέργους, τα οποία κατά τα λεγόμενά του είναι πολλά, προχώρησε στην παρακάτω υπεροπτική και συνάμα προσβλητική για τους ανέργους δήλωση, που θέλει τους άνεργους να «μην ξέρουν» να ψάχνουν για δουλειά, να τα περιμένουν όλα από το κράτος, και φυσικά να είναι μόνο αυτοί υπεύθυνοι για την ανεργία τους: 

«Είναι σημαντικό να ενημερώνεται ο κόσμος για τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, διότι πολλές φορές ακούμε για ανέργους που ψάχνουν για δουλειά και δεν έχουν στον ήλιο μοίρα αλλά δεν ψάχνουν στο ίντερνετ, να δούνε τι υπάρχει από προγράμματα» είπε και συνέχισε λέγοντας ότι «υπάρχουν προγράμματα που είναι άγνωστα στον κόσμο. Διότι ο κόσμος, πάρα πολύς κόσμος, όχι όλοι, δεν ψάχνει».

Μάλιστα, στην προσπάθειά του να ενισχύσει περαιτέρω τη «γραμμή» του, ο κ. Κυρανάκης, επιχείρησε να κρίνει «εξ ιδίων τα αλλότρια», μιλώντας για μια ολόκληρη γενιά σύμφωνα με τα πρότυπα που έχει γαλουχηθεί ο ίδιος στις τάξεις της ΟΝΝΕΔ, το βόλεμα και το ρουσφέτι. 

«Το βλέπω και στη δική μου γένια, πάρα πολλές φορές υπάρχουν νέα παιδιά που πηγαίνουν από πολιτικό γραφείο σε πολιτικό γραφείο για να ψάξουν δουλειά, αλλά δεν κάθονται να κάνουν μια σωστή δόμηση βιογραφικού, ενώ έχουν τα πτυχία» είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ. 

Οι δηλώσεις Κυρανάκη περί νέων που «δεν ξέρουν να ψάχνουν για να βρουν δουλειά», «πηγαίνουν από πολιτικό γραφείο σε πολιτικό γραφείο» και «τα περιμένουν όλα από το κράτος» είναι κάτι παραπάνω από εριστικές, από ένα πολιτικό πρόσωπο που, από τη θέση του, θα έπρεπε να απολογείται για την άνοδο της ανεργίας στη χώρα. 

Πόσο μάλλον σε μια περίοδο κρίσης, όπως αυτή που διανύουμε, όπου, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Eurostat που αφορούν στον Μάιο του 2020 το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα ήταν 17% από 15,7% τον Απρίλιο. Στους νέους κάτω των 25 ετών, μάλιστα, η ανεργία ήταν 37,5% τον Μάιο από 32,6% τον Απρίλιο.

Πρόκειται για δηλώσεις χωρίς ίχνος ντροπής απέναντι σε εκατομμύρια ανθρώπους που παλεύουν με την ανεργία. 

Δείτε το βίντεο από το 15:00 και μετά:

 

ΗΠΑ: Νέες διαδηλώσεις μετά τη δημοσίευση του βίντεο δολοφονίας-λιντσαρίσματος του Τάιρι Νίκολς

ΗΠΑ: Νέες διαδηλώσεις μετά τη δημοσίευση του βίντεο δολοφονίας-λιντσαρίσματος του Τάιρι Νίκολς

Διαδηλωτές σε όλες τις ΗΠΑ προχωρούν σε νέες πορείες και συγκεντρώσεις το Σάββατο, μία ημέρα…

Νυρεμβέργη: Μαθητές φόρεσαν φανέλες ελληνικών ομάδων στη μνήμη του Άλκη Καμπανού

Νυρεμβέργη: Μαθητές φόρεσαν φανέλες ελληνικών ομάδων στη μνήμη του Άλκη Καμπανού

Σε μια σπουδαία πρωτοβουλία συμμετείχαν οι μαθητές του 1ου δημοτικού σχολείου της Νυρεμβέργης και εκπαιδευτικοί…

Επιμένει η ΕΛΑΣ για τη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής: Έχουν δικαίωμα να συγκεντρωθούν

Επιμένει η ΕΛΑΣ για τη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής: Έχουν δικαίωμα να συγκεντρωθούν

Θύελλα αντιδράσεων για την απόφαση της αστυνομίας που φαίνεται, πως επιλεκτικά και μετά από καιρό,…