Προκαλεί η Μενδώνη μετά τις παραιτήσεις για το Π.Δ: «Δεν το κατάλαβαν ή κάποιοι δεν θέλησαν να τους αφήσουν να το καταλάβουν»

Οι παραπάνω δηλώσεις της υπουργού Πολιτισμού προκάλεσαν αίσθηση καθώς -χωρίς καμία αιδώ- υποτιμούν τη νοημοσύνη των καλλιτεχνών αλλά και των καθηγητών του Εθνικού Θεάτρου που παραιτήθηκαν λόγω του επίμαχου Προεδρικού Διατάγματος 85.

mendoni mitsotakis

Το ότι η παραίτηση των καθηγητών του Εθνικού Θεάτρου «δεν εδράζεται σε κανένα υπόβαθρο» καθώς και ότι οι σύσσωμες αντιδράσεις των ανθρώπων του πολιτισμού με βάση το επίμαχο Π.Δ., ήταν απλώς επειδή «δεν το κατάλαβαν ή κάποιοι δεν θέλησαν να τους αφήσουν να το καταλάβουν», ήταν μερικά από τα αδιανόητα που ισχυρίστηκε η Λίνα Μενδώνη στη Βουλή.

Οι παραπάνω δηλώσεις της υπουργού Πολιτισμού προκάλεσαν αίσθηση καθώς -χωρίς καμία αιδώ- υποτιμούν τη νοημοσύνη των καλλιτεχνών αλλά και των καθηγητών που παραιτήθηκαν.

Η κ. Μενδώνη  επικαλέστηκε δε και την πρόσφατη τροπολογία που ψήφισε η συμπολίτευση για να υποστηρίξει πως η κυβέρνηση εξαίρεσε ρητά -απ΄ όσα ορίζει το Π.Δ. για το Δημόσιο- τις προσλήψεις των καλλιτεχνών.

Υπενθυμίζεται ότι η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σία Αναγνωστοπούλου, κατά την παρέμβασή της στη Βουλή στο σχέδιο νόμου για την ιδιωτικοποίηση των πέντε μεγάλων μουσείων της χώρας, χαρακτήρισε μαύρη σελίδα για τον πολιτισμό την παραίτηση των καθηγητών του Εθνικού Θεάτρου και επεσήμανε ότι οι διαρροές σε φίλια ΜΜΕ ότι παραιτούνται εκ του ασφαλούς είναι ακόμα πιο προσβλητική, όχι για τους καθηγητές, αλλά για την πολιτική ηγεσία». Η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «ενώνουμε τις φωνές μας με ανθρώπους του πολιτισμού» προκειμένου να αποσυρθούν οι καλλιτεχνικές ειδικότητες από το επίμαχο Π.Δ. και να αναγνωριστούν ως Τ.Ε.

Την ίδια στιγμή, ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία απαντάει στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος άφησε τις δικές του…αιχμές κατά του καλλιτεχνικού κόσμου στο θέμα με το Προεδρικό Διάταγμα που υποβαθμίζει τα πτυχία τους.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο για “χυδαία προσπάθεια” του πρωθυπουργού να εμφανίσει τους καλλιτέχνες ως “ανόητους” ή ως “υποχείρια του ΣΥΡΙΖΑ”.

«Η προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη μέσω του εκπροσώπου του να παρουσιάσει τους καλλιτέχνες είτε ως ανόητους που δεν καταλαβαίνουν τα συμφέροντά τους, είτε ως υποχείρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δεν είναι απλά χυδαία.

Είναι επιβεβαίωση πως η πρωτοφανής επίθεση στους καλλιτέχνες και τους ανθρώπους του Πολιτισμού, η υποβάθμιση των σπουδών και των εργασιακών τους δικαιωμάτων και οι χυδαίες διαρροές για τις παραιτήσεις των καθηγητών του Εθνικού σε ένδειξη διαμαρτυρίας, αποτελούν στρατηγική επιλογή του κ. Μητσοτάκη.

Μόνη λύση η απόσυρση των καλλιτεχνικών ειδικοτήτων από το Προεδρικό Διάταγμα και ο διάλογος με τους εργαζόμενους στον πολιτισμό για την ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών τους και την κατοχύρωση των εργασιακών τους δικαιωμάτων» αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέμπη: 57 φορές θα ηχήσουν πένθιμα οι καμπάνες των εκκλησιών το πρωί της 28ης Φεβρουαρίου

ΚΑΜΠΑΝΑ

Τέμπη: 57 φορές θα ηχήσουν πένθιμα οι καμπάνες των εκκλησιών το πρωί της 28ης Φεβρουαρίου

Κατόπιν σχετικού αιτήματος της προέδρου του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων Τεμπών , Μαρίας Καρυστιανού, στην Ιερά…

Γάζα: Παιδιά τρώνε ζωοτροφή γιατί το Ισραήλ μπλοκάρει την Ανθρωπιστική βοήθεια (video)

Screenshot 1093 1

Γάζα: Παιδιά τρώνε ζωοτροφή γιατί το Ισραήλ μπλοκάρει την Ανθρωπιστική βοήθεια (video)

Το Ισραήλ συνεχίζει να μπλοκάρει την ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα σύμφωνα με πολυάριθμες καταγγελίες…